icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Beste woonverzekeringen

Wij vergeleken de premies en voorwaarden van 65 inboedel- en opstalverzekeringen van 32 aanbieders. Alle onderzochte extra uitgebreid- en allriskpolissen bieden voldoende dekking. Dat maakt het vergelijken van de premies extra interessant. Én lucratief.
Rien Meijer
Rien Meijer

Expert Geld & Verzekering

Gepubliceerd op:  12 september 2012

Artikel_premieberekening

Beste inboedel- en opstalverzekering

Consumenten met een koophuis kunnen het beste hun inboedel- en opstalverzekering afsluiten bij 1 aanbieder. Bij schade ontstaat er dan nooit de discussie wie welk bedrag moet vergoeden. Van de onderzochte combinaties van inboedel- en opstalverzekeringen komen er 5 met een testoordeel van 8,0 of hoger uit onze jongste test (Consumentengids juni 2014, pdf alleen voor leden). Dit zijn de allriskpolissen van:

  • ING
  • Nationale-Nederlanden
  • Reaal
  • BLG Wonen
  • SNS Bank

Kwaliteit kost vaak geld, maar de verzekeringen die als beste uit onze test komen, zijn in lang niet alle gevallen ook de duurste. De hoogte van de premie hangt sterk af van onder meer je woonplaats, het soort woning en de samenstelling van de inboedel. Dit kan leiden tot fikse premieverschillen. Kijk daarom in onze vergelijker welke woonverzekering voor jou de beste voorwaarden biedt in combinatie met de gunstigste premie. 

Beste inboedelverzekering

Voor mensen met een huurhuis of appartement wordt de opstalverzekering geregeld door de verhuurder respectievelijk de Vereniging van Eigenaren. Een inboedelverzekering is dan vaak voldoende. Uit onze test (juni 2014) komen deze 5 losse inboedelverzekeringen als Best uit de Test met een rapportcijfer van 8 of hoger. Ook dit zijn allemaal allriskpolissen.

  • ING
  • Nationale-Nederlanden
  • Reaal
  • BLG Wonen
  • SNS Bank

ING en Nationale-Nederlanden komen onder meer goed uit onze test, omdat ze 10 jaar nieuwwaarde uitkeren. Dat betekent dat je bij schade 10 jaar lang het bedrag vergoed krijgt om een nieuw soortgelijk product aan te schaffen. Bij andere verzekeraars krijg je na een paar jaar slechts de dagwaarde uitgekeerd.   

Kostbare collectie

Wie een bijzondere inboedel heeft met bijvoorbeeld een kostbare collectie of een huis met een rieten dak, gebrandschilderd glas of een onder architectuur aangelegde tuin, kan beter polissen zoeken met gunstige voorwaarden voor die situatie. Vraag altijd meerdere offertes aan.

Heb jij bijvoorbeeld veel dure sieraden of een kostbare muziekinstallatie, vergelijk dan goed wat het maximale bedrag is dat de verzekeraar uitkeert bij diefstal. Dat kan variëren van €2500 tot €20.000.

Werelddekking

De meeste verzekeringen hebben werelddekking, maar er zijn er ook waarbij de dekking bij de Nederlandse grens ophoudt. Meestal vallen zaken als elektronische apparatuur en sieraden onder de dekking. Bij een aantal verzekeraars is diefstal wel, maar verlies niet gedekt. Voor bewijs van diefstal is een aangifte bij de politie verplicht.

Lees ook:

Test inboedel- en opstalverzekeringen