icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Ook Allianz beperkt dekking mobiele elektronica

Nieuws
|
Verzekeraar Allianz heeft het pakket van voorwaarden bij de inboedelpolis vernieuwd. De dekking van mobiele elektronica wordt beperkt en nieuwe woonverzekeringen gelden nu ook bij (tijdelijk) verhuur.
rien meijer

Rien Meijer , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op: 20 november 2017

Allianz verzekering gebouw

Vallen en stoten

Allianz vergoedt schade aan bijvoorbeeld tablets of smartphones sinds 1 november niet meer op basis van nieuwwaarde, maar de (meestal lagere) vervangingswaarde. Hier stelt de maatschappij tegenover dat bij val- en stootschades geen sprake meer is van een extra eigen risico van €45. Voortaan geldt dan gewoon het gekozen eigen risico. Dat is standaard €100, maar tegen een hogere/lagere premie kun je ook kiezen voor een eigen risico van €0, €250 of €500.

Tijdelijke verhuur

Verder kun je een verhuurde woning of recreatiewoning voortaan meeverzekeren op zowel Allianz’ vernieuwde inboedel- als de opstalverzekering. Dat geldt eveneens voor tijdelijke verhuur via bijvoorbeeld Airbnb (maximaal 2 maanden per jaar). Ook dit is in lijn met steeds meer branchegenoten. Opruimingskosten, bijvoorbeeld na een grote brand, worden sinds 1 november volledig vergoed.

Meer verzekeringen op de schop

Deze aanpassingen zijn onderdeel van het vernieuwde aanbod van Allianz, dat onlangs al dochter London Verzekeringen van de markt haalde. Naast de inboedel- en opstalverzekeringen nam Allianz ook de reis-, ongevallen-, aansprakelijkheids- en rechtsbijstandverzekeringen op de schop.

‘Allianz trekt been bij’

Volgens de Consumentenbond trekt Allianz met het gros van de aanpassingen zijn been bij ten opzichte van de concurrentie en de maatschappelijke ontwikkelingen. Hoe dit alles uitpakt voor de premies van de diverse verzekeringen, zie je bijvoorbeeld in onze online inboedelverzekeringenvergelijker.
 
Bron: Allianz/Consumentenbond/MoneyView
 
Bekijk ook:

Nieuwste artikelen

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.