! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Professioneel getest!

De beste inductiekookplaat voor jou, door ons getest

Met welke plaat is inductiekoken een feestje? Wij hebben voor je uitgezocht wat het beste inductiefornuis is. Door zelf alle inductiekookplaten grondig te testen. Zo kunnen we je een betrouwbaar advies geven.

predicaten

Wij hebben 0 inductiekookplaten voor je getest

Laatste update van de test: 2 september 2021
 • JuisteAankoop

  Professionele laboratoriumtest

  Onze onderzoekers testen elk product uitgebreid. Dat gebeurt in een professioneel testlab. Nieuwsgierig hoe dit werkt? Bekijk het filmpje.

 • Bekijk hoe wij testen

 • Miskoop

  Voorkom een miskoop

  Met onze test zie je in 1 oogopslag welke inductiekookplaten goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

 • Onafhankelijk

  100% onafhankelijk

  Voor onze tests krijgen we geen geld van bedrijven of de overheid. We betalen de tests met een bijdrage van onze leden. Alleen zo kunnen we écht onafhankelijk onderzoek doen.

Wil je de test bekijken?

De eerste 7 dagen ben je gratis lid. Zeg je binnen die tijd op, dan betaal je niks.

Waarom is de test niet gratis?

Al lid? Log in en bekijk de test

3 highlights uit de test

Wij hebben 58 inductiekookplaten getest, waaronder 13 kookplaten met geïntegreerde afzuiging. Alle kookplaten hebben een breedte van 60, 70 of 80 cm. Hierbij letten we op de prestaties, gebruiksgemak, veiligheid en energiegebruik.

 • inductie-kookplaat-pannen

  1. Snel kokend water

  Wat zijn de echte krachtpatsers bij het inductiekoken? Wij testen hoe snel een pan met water kookt op de grootste en de kleinste kookzone. De meeste kookplaten doen het prima, maar enkele vallen door de mand.

 • anti-aanbak-pan-keuken

  2. Sudderen op een laag ‘pitje’

  Hoe goed werkt een inductiekookplaat op de laagste stand. Gaat het te hard, dan brandt je eten aan. Bij een enkele kookplaat is dit een regelrechte ramp.

 • Bediening1

  3. Simpele bediening

  Wij vertellen je welke inductiekookplaten gebruiksvriendelijk zijn. Want 20 keer op een plus of min drukken voor de gewenste kookstand, daar wordt niemand blij van. En ingewikkelde sliders waarmee je eerst een jaar moet oefenen wil je ook niet.

Nieuwsgierig naar de verschillen tussen inductiekookplaten op deze en nog veel meer punten? En benieuwd naar wat de best geteste is? Word dan nu lid (eerste 7 dagen gratis). Je hebt direct toegang tot de testresultaten van inductiekookplaten en alle andere producten die we testen.

Voorkom een miskoop

Als lid weet jij wat de beste inductiekookplaat is. Word lid!
Bespaar 10%

Kies & Koop

5,- per maand

Met Kies & Koop zie je direct welke producten het best beoordeeld zijn en maak je met gemak de juiste keuze.
Meeste waarde

Onze lidmaatschappen zijn maandelijks opzegbaar. Wil je de papieren Consumentengids ontvangen? Voeg 'm toe in de volgende stap.

Sandra Molenaar

Sandra Molenaar

Directeur Consumentenbond

Wat je ook wilt kopen, keuze is er genoeg. Maar de juiste keuze maken is vaak moeilijk. Wij bieden je gemak en zekerheid en deze combinatie maakt ons uniek. Een voorbeeld hiervan zijn onze uitgebreide producttests. Deze doen we in laboratoria onder leiding van deskundigen. We ontvangen hiervoor geen geld van bedrijven of overheden. Zo krijg jij 100% betrouwbare en onafhankelijke testinformatie.

 

Onze producttests kosten natuurlijk wel geld. Om ze te kunnen blijven uitvoeren, hebben we jouw steun nodig. Sluit je ook bij ons aan en word lid.