! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Alternatieven voor in prijs verhoogde KPN Digitenne

Nieuws|Op 1 juli wordt een abonnement op digitale televisie via KPN Digitenne fors duurder. De kosten stijgen van €9,66 naar €12,50 per maand. Digitenneklanten kunnen tot 1 juli opzeggen of overstappen op een ander KPN-abonnement.

Stefan Vrijdag

Stefan Vrijdag , Expert Elektronica Gepubliceerd op:3 juni 2013

KPN logo mediapool

Alternatieven voor Digitenne

Er zijn 2 providers die het digitale televisiepakket van KPN Digitenne één op één doorverkopen. Je ontvangt het signaal op dezelfde manier – via de ether, maar je hebt wel een smartcard en eventueel apparatuur nodig van de nieuwe provider.

  • Edpnet: €7,07 per maand (update: sinds begin juli €9,95 per maand)
    Hetzelfde pakket met tv- en radiozenders als KPN Digitenne. Maar een abonnement op Eredivisie Live is niet mogelijk. Edpnet liet weblog Totaal TV weten de prijs niet te verhogen. Update: Edpnet heeft begin juli de prijs voor digitale televisie verhoogd naar €9,95 per maand. Als je digitale televisie combineert met internet en telefonie, kost digitale televisie €7,00 per maand. 
  • Scarlet: €11,11 per maand
    Hetzelfde pakket met tv- en radiozenders als KPN Digitenne en mogelijk Eredivisie Live. Scarlet liet ons weten de prijs vooralsnog niet te verhogen.

Andere opties

Mocht je willen overstappen, dan kan dat ook op een provider die televisie aanbiedt via satelliet, kabel of ADSL. Raadpleeg voor een advies op maat onze overstapservice voor digitale televisie.

Andere abonnementsprijzen KPN ook gestegen

Overigens zijn ook de andere abonnementsprijzen van KPN in prijs gestegen. De telecomprovider verklaart dat de prijsstijging van de meeste abonnementen de inflatie van 2012 (2,5%) volgt. Voor Digitenne is de prijsstijging van bijna 30 procent echter groter dan voor de meeste andere abonnementen. De reden hiervan is onduidelijk.

Bron: KPN