! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Devolo: sneller netwerk door gebruik aarde

Nieuws|Devolo is een bekende producent van zogeheten powerline- of stroomnetadapters. Die leveren een computernetwerk over het stroomnet in huis. Devolo introduceert in november extra snelle adapters: de dLAN 650+ en dLAN 650 triple+. Deze gaan tot 600 Mbps door het toepassen van een innovatie: het gebruik van de aarde-aansluiting in het stopcontact.

Stefan Vrijdag

Stefan Vrijdag , Expert Elektronica Gepubliceerd op:21 oktober 2013

sneller wifi homeplug Devolo aarde

Conventionele Powerline-technologie gebruikt slechts 2 van de 3 draden in een stroomkabel (de fase- en neutrale geleider). Range+ gebruikt ook de aardegeleider, waarmee deze technologie het maximaal haalbare uit een elektriciteitsnetwerk haalt.

Dit betekent, volgens Devolo, niet alleen een aanzienlijk snellere transmissie van data, maar ook over een langere afstand. Zelfs afgelegen ruimten, zoals de kelder of zolder beschikken nu over een snel draadloos netwerk.

Nieuwe adaptermodellen

Zowel de nieuwe dLAN 650+ als de dLAN 650 triple+ adapters benutten de nieuwe 'range+'- technologie: ze gebruiken de 'aarde kabel' van het stroomnet. Beide modellen hebben geen wifizender geïntegreerd. De stroomnetadapters in onze test hebben dat wel.

  • De dLAN 650+ heeft een snelle (gigabit) LAN-verbinding voor desktopcomputers en elektronische apparaten, maar ook een geïntegreerd stopcontact met netfilter.
  • De dLAN 650 triple+ heeft dezelfde mogelijkheden, maar heeft 3 gigabit LAN-poorten in plaats van 1.

Bron: o.a. persbericht Devolo.