icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

De beste alles-in-1-provider Q1 2016

11.000 consumenten delen elke maand met ons hun ervaringen met hun alles-in-1-provider. Ze beoordelen onder andere de internet-, telefonie- en televisiekwaliteit, het aantal storingen en de klantenservice. We maken elk kwartaal de balans op: welke alles-in-1-provider komt als Beste uit de Test in het eerste kwartaal van 2016?
Silvia Smit

Silvia Smit , Expert Elektronica Bijgewerkt op: 1 november 2016

Debeste_hoofdbeeld

Beste uit de Test

XS4ALL (Glasvezel) is Beste uit de Test in het eerste kwartaal met een testoordeel van 8,3. Daarmee laat XS4ALL de nummers 2, OnsBrabantNet en Solcon (beide ook op Glasvezel), een stuk achter zich. Deze 2 providers hebben nog wel een 8 als testoordeel. Een prima score. De internetkwaliteit en de kwaliteit van vast bellen krijgen cijfers boven de 8. Ook ervaren de panelleden weinig internetstoringen: bij XS4ALL slechts 4% de afgelopen periode. Het aantal telefoniestoringen valt bij alle providers mee. Behalve bij Online.nl (17%).

Televisiekwaliteit

De laagste cijfers worden gegeven aan de tv-kwaliteit. Caiway (Glasvezel), Telfort, Tele2 en Online.nl (alle 3 op DSL) scoren onder de 6. Online.nl scoort zelfs een 4,8! Het aantal tv-storingen valt ook zeer tegen. Eigenlijk doen alleen OnsBrabantNet, Solcon, ZeelandNet/Delta en Telfort (Glasvezel) het redelijk goed op dat vlak. XS4ALL had de laatste maand meer storingen dan normaal en scoort daarom niet zo goed (19% storingen). Werk aan de winkel voor de internetproviders.

Klantenservice

De klantenservice is meestal de bottleneck. De scores lopen hier uiteen van XS4ALL (DSL) met een 8,1 tot een 5,8 voor Online.nl. Tele2 krijgt ook slechts een 6,7. Goede service verlenen blijft moeilijk.

Tevredenheid aanbieder

 XS4ALL en Solcon glasvezelklanten zijn het meest tevreden over hun provider (9,3 en 8,5). Zij zullen niet zo snel opstappen. De klanten van Online.nl daarentegen willen graag weg, ze geven hun provider een 4,1.

(klik op de tabel voor een vergroting)

Testoordelen Alles in 1 providers

Doe mee en win een tablet of laptop

Wij verloten aan het eind van het jaar een aantal tablets of laptops onder alle panelleden van de ProviderMonitor. Schrijf je in voor het Consumentenbond Panel en wie weet win jij dan een laptop of tablet!

Vergelijken en overstappen

Alles-in-1-providers vergelijken kan met de vergelijker van de Consumentenbond. De resultaten van het ProviderMonitor-onderzoek vind je daar ook terug. De vergelijker helpt je met de keuze van het beste abonnement. Wij werken samen met Pricewise. Pricewise werkt onafhankelijk van de providers en biedt ondersteuning bij het eventuele overstappen. Meer vragen over deze samenwerking? Lees dan de veelgestelde vragen over de vergelijker.

Lees ook:

Terug naar de beste alles-in-1-provider van dit moment.

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.