icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Concurrentie op de kabel

Silvia Smit

Silvia Smit , Expert Elektronica Gepubliceerd op: 12 september 2012

contactdoos kabel tvIn maart 2010 eiste de OPTA dat UPC en Ziggo concurrenten toelaten op hun netwerk voor de wederverkoop van het analoge standaardpakket. De OPTA heeft toentertijd de inkoopprijs die concurrenten aan UPC en Ziggo moeten betalen voor deze wederverkoop vastgesteld: voor UPC is dit €8,83 en Ziggo €8,45. Nieuwe aanbieders zouden vervolgens zelf kunnen bepalen welke prijs zij berekenen voor het doorverkopen van het standaardpakket. Consumenten die alleen een analoog standaardpakket afnemen bij UPC of Ziggo, zouden door in de zomer van 2010 over kunnen stappen naar een alternatieve aanbieder.

Nieuw onderzoek OPTA

De OPTA heeft een nieuw onderzoek naar de televisiemarkt ingesteld. Hierin zal de OPTA zich ook richten op bundels van telefonie-internet-televisie. De Consumentenbond pleit al lange tijd voor gezonde concurrentie op de telecom- en kabelmarkt. Concurrentie op de kabel kan leiden tot lagere prijzen voor consumenten.

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.