icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

De beste alles-in-1-provider Q2 2016

11.000 consumenten delen elke maand hun ervaringen met hun internetprovider met ons. Ze beoordelen onder andere de internet-, telefonie- en televisiekwaliteit, het aantal storingen en de klantenservice. We maken elk kwartaal de balans op: welke alles-in-1-provider komt als Beste uit de Test in het tweede kwartaal van 2016?
Silvia Smit

Silvia Smit , Expert Elektronica Gepubliceerd op: 1 november 2016

Debeste_hoofdbeeld

Beste uit de Test

XS4ALL (glasvezel) is Beste uit de Test in het tweede kwartaal met een testoordeel van 8,3. Daarmee laat XS4ALL de nummer 2, OnsBrabantNet en Solcon (beide ook op glasvezel), een stuk achter zich. Deze 2 providers hebben wel een 8 als testoordeel. Een prima score. De internetkwaliteit van XS4ALL en OnsBrabantNet (beide op glasvezel) krijgt cijfers boven de 8. Ook ervaren de panelleden weinig internetstoringen: bij XS4ALL 6% en bij OnsBrabantNet 5% de afgelopen periode. Positief opvallend ook dit kwartaal is het aantal internetstoringen bij Caiway: 7%.

Storingen internet en bellen

Panelleden van een aantal internetproviders rapporteren aardig wat internetstoringen: van 16% gemiddeld bij Ziggo en Tele2 (dsl) tot maar liefst 23% bij Online.nl (dsl). Het aantal telefoniestoringen valt bij de meeste providers mee. Behalve bij Telfort (dsl) 11% en bij Online.nl (dsl) 17%. Online.nl scoort daarme ook slechts een 4,7 voor internetkwaliteit.

Televisiekwaliteit

Klanten geven lage(re) cijfers aan de tv-kwaliteit. Providers Tele2 en Online.nl (beide op dsl) krijgen scores ruim onder de 6: 5,5 en 5,7. Het aantal tv-storingen valt ook zeer tegen. Eigenlijk doet alleen ZeelandNet/Delta het daar goed: 'slechts' 10% had last van tv-storingen. Werk aan de winkel voor alle providers!

Klantenservice

De klantenservice is meestal de bottleneck bij de internetprovider. Geen enkele provider scoort een 8 of hoger. De scores lopen hier uiteen van XS4ALL (glasvezel) met een 7,9 tot een 6,4 voor Online.nl (dsl). Caiway (glasvezel) krijgt ook slechts een 6,7. Goede service verlenen blijft moeilijk.

Tevredenheid aanbieder

 XS4ALL-klanten (glasvezel en dsl) zijn het meest tevreden over hun provider (9 en 8,6). Zij zullen niet zo snel opstappen. Ook de panelleden van ZeelandNet/Delta geven een mooie score aan hun internetprovider: een 8,1. De klanten van Online.nl daarentegen willen graag weg, ze geven Online.nl een 3,9! 

(klik op de afbeelding voor een vergroting)Testoordelen Alles in 1 providers5

Doe mee en win een tablet of laptop

Wij verloten aan het eind van het jaar een aantal tablets of laptops onder alle panelleden van de ProviderMonitor. Schrijf je in voor het Consumentenbond Panel en wie weet win jij dan een laptop of tablet!

Vergelijken en overstappen

Alles-in-1-providers vergelijken kan met de vergelijker van de Consumentenbond. De resultaten van het ProviderMonitor-onderzoek vind je daar ook terug. Welke aanbieder is de beste internetprovider? De vergelijker helpt je met de keuze van het beste abonnement. Wij werken samen met Pricewise. Pricewise werkt onafhankelijk van de providers en biedt ondersteuning bij het eventuele overstappen. Meer vragen over deze samenwerking? Lees dan de veelgestelde vragen over de vergelijker.

Lees ook:

Terug naar de beste alles-in-1-provider van dit moment.

Vond je dit artikel interessant?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en lees elke week alles over de nieuwste tests, tips en acties. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief zelf.
Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie over hoe wij jouw gegevens verwerken