icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Asus komt met 12,1 inch Full HD-netbook

Nieuws
|
Een netbook mag volgens Microsoft maximaal een 10 inch scherm hebben om geleverd te kunnen worden met het voor netbooks ontwikkelde Windows 7 Starter Edition. Asus kondigt met een persbericht de 1201PN aan als een krachtige ‘netbook’, hoewel hij officieel die titel niet mag dragen met zijn 12,1 inch breedbeeldscherm (16:9-verhouding) en Windows 7 Home Premium-software.
Stefan Vrijdag

Stefan Vrijdag , Expert Elektronica Gepubliceerd op: 5 januari 2010

De draagbare computer heeft hetzelfde ‘clamshell’ (schelpvormige) ontwerp als het ‘Eee PC’ netbook van Asus. Anders dan de eenvoudiger netbooks zou deze 1201PN, voorzien van Intel Atom N450-processor, zijn hand niet omdraaien voor de weergave van Full HD-video, onder meer vanwege de NVIDIA ION graphics-chipset. Via de HDMI-uitgang kan hij tot Full-HD 1080p-kwaliteit videobestanden weergeven op een aangekoppelde tv. Hij beschikt echter niet over een ingebouwd dvd-speler/brander, laat staan een Blu-rayspeler. De videobron moet dus een andere zijn dan een optisch station.

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.