icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

HD tv in basispakket van Ziggo

Nieuws
|
Ziggo vernieuwt haar abonnementen en zet HD en interactieve tv in het basisabonnement. Het analoge tv-aanbod wordt teruggebracht tot 25 zenders.
Stefan Vrijdag

Stefan Vrijdag , Expert Elektronica Gepubliceerd op: 24 februari 2011

Ziggo vernieuwt haar abonnementen en zet HD en interactieve tv in het basisabonnement. Het analoge tv-aanbod wordt teruggebracht tot 25 zenders.  

Al begin februari kondigde Ziggo een nieuwe abonnementsstructuur aan. Dit meldt Hardware.info naar aanleiding van een persconferentie. Het nieuwe model bestaat uit drie pakketten: TV standaard (16,95), TV Plus (24,95) en TV extra (29,95). Specifieke zenders als Eredivisie Live, Film 1 en Sport 1 blijven bestaan.  

Opvallend is vooral dat Ziggo het huidige HD pakket afschaft en 11 HD zenders in het TV Standaard basispakket stopt. Waarschijnlijk gaat het om Nederland 1, 2 en 3, RTL 4, 5, 7 en 8, Net5, SBS6, Veronica en Eurosport HD.  

Naast HD zenders bevat het basispakket 63 standaard kwaliteit zenders. Ook interactieve diensten als Programma Gemist en video-on-demand komen in de basis.  

Extra HD zenders

In de nieuwe pakketten TV Plus en TV Extra komen ook nieuwe HD zenders. Bij TV extra, de meest uitgebreide variant, krijg je 24 HD zenders. Dat zijn 13 HD zenders meer dan dat Ziggo nu heeft. Welke zenders er bij komen is nog niet bekend.  

Consequenties van de vernieuwingen is dat het aantal analoge zenders van 30 naar 25 wordt terug gebracht. Daarnaast hebben alle klanten een smartcard nodig om tv te kunnen ontvangen.  

Waarschijnlijk voert Ziggo de nieuwe abonnementsstructuur in juni door.

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.