icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Inbrekers twitteren niet

Nieuws
|
'Niet op Facebook, Twitter en andere sociale media zetten dat je met vakantie bent. Anders roven inbrekers je huis leeg.' Een goedbedoeld advies, maar het blijkt wel mee te vallen, zegt criminoloog Linda Nagelhout in haar scriptie.

Gepubliceerd op: 3 september 2013

Zij stelt dat inbrekers hun doelwit nog steeds simpel op straat kiezen en dat ze sociale media niet handig vinden voor hun strooptochten.

Uit het onderzoek van Nagelhout blijkt namelijk dat het voor dieven lastig is om doelwitten via social media te in de gaten te houden. Vooral het adres ontfutselen van mogelijke slachtoffers kost veel tijd. Veel mensen staan niet meer in een telefoongids en een naam op internet zoeken levert vaak meerdere personen op met dezelfde naam.

Ook beschermt het merendeel van de socialmedia-gebruikers hun gegevens goed af voor de buitenwereld.

Zowel Linda Nagelhout als de politie raden toch aan om niks over je vakantie op social media te plaatsen.

Bron: #Woninginbraak

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.