icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Internetabonnee haalt gemiddeld 15,5 Mbps

Nieuws
|
De in het eerste kwartaal gemeten downloadsnelheid van Nederlandse internetaansluitingen is gestegen naar 15,5 Mbps (megabit per seconde). Dat is een flinke stijging ten opzichte van de 10,2 Mbps van een jaar geleden.
Stefan Vrijdag

Stefan Vrijdag , Expert Elektronica Gepubliceerd op: 30 mei 2011

Dit meldt het rapport ‘Dutch Broadband Speeds Q1 2011’ van het vaktijdschrift Telecompaper.  

De gemiddeld geadverteerde snelheid (die niets garandeert) groeide van 16,2 naar 24,9 Mbps. Gemiddeld krijgen klanten 62% van de beloofde snelheid.  

Glas ruim 40 megabit/s 

Verdere conclusies:

  • Glasvezel realiseert de hoogste snelheden, gemiddeld 40,1 megabit/s, gevolgd door respectievelijk Ziggo en UPC. 
  • Van alle providers (glasvezel uitgezonderd) biedt Ziggo de beste verhouding tussen geadverteerd en gemeten voor de segmenten 0-3 Mbps, 12-24 Mbps en meer dan 100 Mbps.  
  • UPC presteert het best in de segmenten 24-48 Mbps en 48-100 Mbps. 
  • Tele2 is het best in het segment 6-12 Mbps. 

Website iPingtest.com leverde de meetgegevens. Op genoemde website hebben ruim 18.000 consumenten hun eigen verbinding gemeten. Met de (geanonimiseerde) meetgegevens konden de onderzoekers bovenstaande conclusies trekken.  

De eigen verbinding meten 

Of je zelf een ‘gemiddelde’ verbinding hebt, of juist veel sneller of langzamer bent dan die 15,5 Mbps, kun je simpel vaststellen met de Snelheidsmeter van iPingtest op deze site. 

Indien je de Nuria-software (client) van iPing installeert, kun je ook doorlopend metingen laten doen. Bovendien draag je dan bij aan meer en betere snelheidsmetingen van providers zoals vermeld in de Overstapservice voor internet, telefonie en digitale tv.

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.