icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

KPN schakelt wifi delen niet in bij ADSL

Nieuws
|
KPN installeerde al op ruim een half miljoen modems software van het Spaanse bedrijf Fon die het wifinetwerk uit de modems deelt met andere KPN-abonnees. Anders dan bij de Ziggo en UPC 'WifiSpots' wordt het wifi delen niet bij elk modem automatisch ingeschakeld. Dit gebeurt alleen bij de snelste KPN-abonnementen.
Stefan Vrijdag

Stefan Vrijdag , Expert Elektronica Gepubliceerd op: 19 augustus 2014

De bandbreedte van ADSL-verbindingen is beperkter dan de snelle VDSL-, glasvezel- en kabelverbindingen. Door het delen van hun verbinding met passsanten op straat zouden ADSL-abonnees mogelijk met tragere verbindingen kunnen kampen.

Om die reden heeft KPN besloten dat abonnees zelf kunnen aangeven (opt-in) of ze gebruik willen maken van de nieuwe mogelijkheid hun verbinding te delen via wifi. Als het niet bevalt, kan de abonnee het wifi delen ook weer uitschakelen.

De snellere KPN-abonnementen (VDSL en glasvezel) krijgen te maken met een zogenaamd opt-out systeem: de modem 'straalt' standaard een gastnetwerk uit en wil je dat niet, dan kun je het uitzetten.

KPN stuurt de betreffende abonnees een brief met een toelichting.

We bespraken in januari 2013 al onze eerste ervaringen met Fon van KPN
Binnenkort volgt onze update nu het echt uitgerold wordt.

Bron:
KPN

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.