icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Video-on-demand-aanbieder Netflix ontkent start in Nederland

Nieuws
|
Het Amerikaanse online-entertainmentbedrijf Netflix zou 'vanaf september' beginnen met zijn video-on-demand-diensten in Nederland. Dat gerucht deed gisteren de ronde op de telecomvakbeurs Connected 2013 in Laren. Maar een topman van Netflix, Joris Evers, ontkent de introductie. Althans: vooralsnog.
Stefan Vrijdag

Stefan Vrijdag , Expert Elektronica Gepubliceerd op: 12 juni 2013


Netflix maakt wereldwijd een stormachtige groei door en wordt wel de Spotify van de films genoemd. Bijzonder is dat Netflix niet afrekent per film of serie (episode), zoals tv-providers doen. Netflix-abonnees kunnen onbeperkt kiezen uit duizenden titels, en dat voor een vast bedrag (8 dollar) per maand. Netflix is anders dan veel andere on-demand-aanbieders niet per se gebonden aan een internet-/tv-provider.

Desgevraagd via Twitter geeft Director Global Corporate Communications Joris Evers het volgende antwoord op de vraag of de geruchten kloppen: 'Netflix breidt later dit jaar uit in Europa, we hebben nog niet gezegd waar. Ik kan dat ook nu niet zeggen.'

Update: op 19 juni heeft Netflix de introductie in Nederland 'eind 2013' alsnog bevestigd. Meer informatie in onze preview van Netflix. 

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.