icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Publieke omroep via satelliet niet meer gratis

Nieuws
|
Vanaf 1 augustus 2014 zijn Nederland 1, 2 en 3 niet meer gratis te ontvangen via satelliet. Consumenten zullen vanaf dat moment een abonnement bij CanalDigitaal moeten nemen.
Stefan Vrijdag

Stefan Vrijdag , Expert Elektronica Gepubliceerd op: 16 december 2013

Logo NPO

Nederland 1, 2 en 3 zijn nu nog gratis via satelliet te ontvangen. De NPO (Nederlandse Publieke Omroep) betaalt daar op dit moment voor, maar deze overeenkomst loopt op 1 augustus 2014 af. Door bezuinigen heeft de NPO besloten dit niet meer te gaan betalen, waardoor Nederland 1, 2 en 3 alleen nog via een betaalpakket bij CanalDigitaal te kijken zijn via satelliet.

CanalDigitaal is al begonnen met het benaderen van de klanten die nu gratis Nederland 1, 2 en 3 kijken om ze een abonnement aan te bieden. Daar is CanalDigitaal wel rijkelijk vroeg mee. Pas 1 augustus 2014 hoeft de overstap geregeld te zijn.

Wie toch nog gratis Nederland 1, 2 of 3 wil kijken, heeft twee opties:

  • Nederland 1, 2 en 3 worden gratis via de ether verzonden. Het betaalpakket via de ether is van KPN Digitenne. Om de gratis zenders te ontvangen, is een kamerantenne en een televisie met een ingebouwde DVB-T tuner nodig. Heb je geen tv met zo'n tuner, dan heb je een losse decoder nodig. Nederland 1, 2 en 3 worden via de ether niet in HD uitgezonden.
  • Sinds deze zomer worden Nederland 1, 2 en 3 ook gratis via de website van de NPO uitgezonden. Op npo.nl/live kun je de zenders gratis bekijken.

Lees meer over digitale televisie of vergelijk de providers die op uw adres leveren.

Bron: CanalDigitaal

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.