icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Digitale televisie op tweede tv en meer

Gemiddeld heeft een Nederlands huishouden 1,6 televisies in huis. Op al die tv’s wil je ook graag digitale televisie ontvangen. Lees hier per provider hoe je ook digitale televisie kunt kijken op een tweede tv. Bij welke providers kun je meerdere tv's aansluiten? 
Stefan Vrijdag

Stefan Vrijdag , Expert Elektronica Bijgewerkt op: 4 juli 2022

Artikel_digitaletvopmeerderetvs

Vergelijk de verschillende providers

Als je digitale tv op een tweede tv of op nog meer televisies in huis wilt kijken, is het belangrijk om de voorwaarden en kosten van de aanbieders goed te vergelijken. Je kunt meerdere tv's aansluiten bij elke provider. Maar het maximale aantal tv's waarop je per abonnement digitale tv kunt aansluiten, verschilt. Afhankelijk van de aanbieder moet je een extra decoder huren of moet je zelf een ontvanger decoder en eventuele smartcard kopen. 

DSL: afstand tot wijkcentrale bepalend

Bij aanbieders van televisie via DSL (bijvoorbeeld KPN en XS4ALL) is de afstand van je huis tot de wijkcentrale bepalend voor het aantal televisies waarop je digitale tv kunt aansluiten. Als de afstand te groot is en de internetsnelheid dus te langzaam, is het slechts mogelijk om op 1 tv digitale tv te kijken. Doe de postcodecheck (bijvoorbeeld in onze alles-in-1-vergelijker) om te zien wat er mogelijk is op jouw adres.

Lees meer over digitale tv en hoe het werkt 

Digitale tv-aanbieders vergelijken

Wil je weten welke aanbieders van digitale tv op jouw adres leveren? Bekijk de Internet en TV Vergelijker.

Nieuwste artikelen

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.