icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

ZeelandNet start wifi-netwerk eind juli

Nieuws
|
Internetprovider ZeelandNet/Delta start eind juli met de uitrol van wifispots. Delta-abonnees kunnen dan gratis inloggen op een wifi-netwerk dat verzorgd wordt door de modem die bij klanten thuis staat. Dat gaf de Zeeuwse provider aan op het Connected 2014 congres van Telecompaper.
Stefan Vrijdag

Stefan Vrijdag , Expert Elektronica Gepubliceerd op: 11 juni 2014

Op navraag van de Consumentenbond had ZeelandNet/Delta al eerder aangegeven de mogelijkheid van een eigen wifi-netwerk te onderzoeken. Als reden gaven ze hiervoor dat de klant altijd toegang wil tot zijn apps en internet, onafhankelijk van het apparaat dat hij gebruikt en onafhankelijk van de toegang: vast, mobiel of draadloos.

Alle modems/routers van ZeelandNet-klanten met beschikking over wifi zullen standaard open staan om te dienen als hotspot. Het zal in grote lijnen werken zoals bij Ziggo en UPC, waar klanten al langer beschikken over zogenoemde wifi-hotspots. ZeelandNet-klanten met een modem/router zonder wifi zullen zo’n apparaat in de toekomst wel krijgen zodra ze hun modem/router vervangen.

ZeelandNet/Delta begint het wifi-netwerk eind juli in Vlissingen waar een testperiode zal worden gedraaid. Het uiteindelijke doel is één groot wifi-netwerk in heel Zeeland dat in oktober klaar moet zijn. Het wifi-netwerk zal geïntegreerd worden met het bestaande netwerk van publieke wifispots in Zeeland. 

Bron: ZeelandNet/Delta.

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.