! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

ZeelandNet start wifi-netwerk eind juli

Nieuws|Internetprovider ZeelandNet/Delta start eind juli met de uitrol van wifispots. Delta-abonnees kunnen dan gratis inloggen op een wifi-netwerk dat verzorgd wordt door de modem die bij klanten thuis staat. Dat gaf de Zeeuwse provider aan op het Connected 2014 congres van Telecompaper.

Stefan Vrijdag

Stefan Vrijdag , Expert Elektronica Gepubliceerd op:11 juni 2014


Op navraag van de Consumentenbond had ZeelandNet/Delta al eerder aangegeven de mogelijkheid van een eigen wifi-netwerk te onderzoeken. Als reden gaven ze hiervoor dat de klant altijd toegang wil tot zijn apps en internet, onafhankelijk van het apparaat dat hij gebruikt en onafhankelijk van de toegang: vast, mobiel of draadloos.

Alle modems/routers van ZeelandNet-klanten met beschikking over wifi zullen standaard open staan om te dienen als hotspot. Het zal in grote lijnen werken zoals bij Ziggo en UPC, waar klanten al langer beschikken over zogenoemde wifi-hotspots. ZeelandNet-klanten met een modem/router zonder wifi zullen zo’n apparaat in de toekomst wel krijgen zodra ze hun modem/router vervangen.

ZeelandNet/Delta begint het wifi-netwerk eind juli in Vlissingen waar een testperiode zal worden gedraaid. Het uiteindelijke doel is één groot wifi-netwerk in heel Zeeland dat in oktober klaar moet zijn. Het wifi-netwerk zal geïntegreerd worden met het bestaande netwerk van publieke wifispots in Zeeland. 

Bron: ZeelandNet/Delta.