icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Kiesuwhuisarts.nl

Eerste indruk|Op zoek naar een nieuwe huisarts? Kiesuwhuisarts.nl biedt een overzicht van huisartsenpraktijken in Nederland. Vul je woonplaats in en zie direct de praktijken in jouw omgeving.

Fauve Panis

Fauve Panis , Expert Voeding & Gezondheid Gepubliceerd op:20 juli 2015


Merk Kiesuwhuisarts.nl

Richtprijs € -


Type website


Review Kiesuwhuisarts.nl

Kiesuwhuisarts.nl: review

Verhuizingen of ontevredenheid over de arts kunnen redenen zijn om op zoek te gaan naar een nieuwe huisarts. Door de vrije artsenkeuze in Nederland kun je zelf je huisarts kiezen. Kiesuwhuisarts.nl maakt dit makkelijker door gegevens van alle huisartsenpraktijken te verzamelen.

Oordeel

Kiesuwhuisarts.nl is een simpele en gebruiksvriendelijke site die je snel een overzicht geeft van de huisartsenpraktijken in jouw buurt. De site is niet heel uitgebreid, maar doet wat hij belooft: betrouwbare gegevens over huisartsenpraktijken in Nederland geven. Vooral handig is het feit dat je in één oogopslag kunt zien waar de praktijken in jouw omgeving zitten. Alle huisartsenpraktijken op een maximale afstand van (op het eerste gezicht) ongeveer 12 km worden getoond. De nuttige bijdrage van Kiesuwhuisarts.nl lijkt hier echter te eindigen.

Niet volledig

Wat ontbreekt in Kiesuwhuisarts.nl:

 • Informatie over eventuele specialisaties van de huisarts;
 • Openingstijden van de praktijk;
 • Of er nog nieuwe patiënten aangenomen worden;
 • En andere zaken die voor patiënten belangrijk kunnen zijn.

Als oriënterende consument heb je op dit moment nog niet veel aan deze site. Nu worden enkel de adresgegevens en in de praktijk werkzame artsen vermeld. Wel wordt naar de site van de huisartsenpraktijken zelf verwezen, waar alsnog  meer informatie te vinden is.

Toekomstmuziek

NIVEL, het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg, laat desgevraagd weten dat de site nog doorontwikkeld wordt. Bij enkele praktijken verschijnt al informatie over ondersteunend personeel en samenwerkingspartners. Op korte termijn zal NIVEL beginnen met een evaluatie, waarin gekeken wordt naar de mogelijkheden tot het plaatsen van nieuwe informatie op de website.

Aanvullende informatie

Huisarts in praktijkOp de website van het LHV, de Landelijke Huisartsen Vereniging, is te lezen dat Kiesuwhuisarts.nl in principe alleen algemene gegevens van de huisartsenpraktijken publiceert; vandaar waarschijnlijk de geringe hoeveelheid aan informatie. Wanneer de huisartsen expliciet toestemming geven, kan aanvullende informatie worden toegevoegd. Dit zou de website nuttiger maken in je keuze voor een huisartsenpraktijk. Verder wordt er gekeken naar de mogelijkheid tot aansluiting bij publiekswebsites als ZorgkaartNederland.nl en Thuisarts.nl.

Meer lezen:

Wat is Kiesuwhuisarts.nl?

Homepage Kiesuwhuisarts.nlKiesuwhuisarts.nl biedt een overzicht van huisartsenpraktijken in Nederland.  De site is mede mogelijk gemaakt door de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) en NIVEL, het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg. De informatie op Kiesuwhuisarts.nl komt uit de huisartsenregistratie van NIVEL en laat alleen gegevens zien waarvoor huisartsen toestemming hebben gegeven.

Werking

De website Kiesuwhuisarts.nl bestaat uit een zoekbalk waarin je op postcode of plaatsnaam kunt zoeken naar huisartsenpraktijken binnen Nederland. Ook bestaat de mogelijkheid om de site je huidige locatie te laten gebruiken, waarna je informatie krijgt over huisartsenpraktijken bij jou in de buurt. Na de zoekopdracht worden huisartsenpraktijken binnen de gewenste locatie op een ingebouwde kaart met een rode marker aangeduid. Uitzoomen geeft resultaten binnen een grotere straal.

Informatie

Zoekresultaat Kiesuwhuiarts.nlWanneer je klikt op een huisartsenpraktijk, verschijnt er een tekstballon met daarin een link naar de website van desbetreffende huisartsenpraktijk en een link naar informatie over de huisartsenpraktijk, die vervolgens onder in beeld verschijnt. Deze informatie betreft de adresgegevens en werkzame artsen in de praktijk. Ook is binnen de tekstballon de afstand gegeven tot de huisartsenpraktijk vanaf de geselecteerde locatie.

Lees ook onze review van Kiesuwhuisarts.nl.

Meer lezen:

Nieuw & interessant

 • medisch-kinddossier
  Nieuws  |  6 feb.

  Opvragen van medisch kinddossier moeizaam proces

  Het opvragen van medisch dossiers van kinderen bij een consultatiebureau of GGD is niet eenvoudig, blijkt uit een steekproef van de Consumentenbond.
 • ziekenhuis-keurmerken-ster
  6 okt.

  Keurmerken ziekenhuizen gekeurd

  Ziekenhuizen kunnen verschillende keurmerken ontvangen. Bieden ze goede keuze-informatie voor de patiënt? Niet altijd, blijkt uit ons onderzoek.
 • glurende websites nieuwsbericht
  Nieuws  |  14 sep.

  Hardleerse gezondheidssites blijven privacy schenden

  Veel gezondheidswebsites plaatsen nog steeds commerciële cookies zonder toestemming van de bezoekers. Dit blijkt uit een herhaalonderzoek van de Consumentenbond naar websites die informatie bieden over ziektes en verslavingen.
 • de beste behandling

  Boek: De beste behandeling

  Zelf meebeslissen als je ziek bent? Over bijvoorbeeld therapie en medicijnen? In het boek 'De beste behandeling' staat informatie over 41 chronische ziektes. Van migraine en dementie tot kanker en diabetes.