icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

‘Kijksluiter’ voor begrijpelijke medicijninformatie

Nieuws|Apotheken bieden patiënten binnenkort de mogelijkheid om de bijsluiter van ruim 95% van de geneesmiddelen via informatieve tekenfilmpjes te bekijken. Een goed initiatief, vindt de Consumentenbond.

Fauve Panis

Fauve Panis , Expert Voeding & Gezondheid Gepubliceerd op:20 december 2016

zorganimaties tramadol

Belangrijke informatie geneesmiddel

Deze zogenoemde Kijksluiter toont per geneesmiddel alle informatie die voor de gebruiker van belang is:

 • Waarvoor dient het?
 • Waar moet de gebruiker op letten?

Geneesmiddeleninformatie begrijpen

De Kijksluiter helpt bij het begrijpelijk maken van geneesmiddeleninformatie wat belangrijk is voor het goed en veilig gebruiken van medicijnen. De Kijksluiter kan consumenten ook aanzetten tot een gesprek over het geneesmiddel met zorgverleners en apotheken. En hopelijk in de toekomst leiden tot betere (begeleidings)gesprekken in de apotheek bij de uitgifte van nieuwe geneesmiddelen. Door een account aan te maken op kijksluiter.nl kun je de instructievideo's ook thuis bekijken.

Lees ook:

Nieuw & interessant

 • medisch-kinddossier
  Nieuws  |  6 feb.

  Opvragen van medisch kinddossier moeizaam proces

  Het opvragen van medisch dossiers van kinderen bij een consultatiebureau of GGD is niet eenvoudig, blijkt uit een steekproef van de Consumentenbond.
 • ziekenhuis-keurmerken-ster
  6 okt.

  Keurmerken ziekenhuizen gekeurd

  Bij sommige ziekenhuizen vliegen de vinkjes en pluimen je om de oren. Maar bieden zulke keurmerken eigenlijk waardevolle keuze-informatie voor de patiënt? Niet altijd, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.
 • glurende websites nieuwsbericht
  Nieuws  |  14 sep.

  Hardleerse gezondheidssites blijven privacy schenden

  Veel gezondheidswebsites plaatsen nog steeds commerciële cookies zonder toestemming van de bezoekers. Dit blijkt uit een herhaalonderzoek van de Consumentenbond naar websites die informatie bieden over ziektes en verslavingen.
 • de beste behandling

  Boek: De beste behandeling

  Zelf meebeslissen als je ziek bent? Over bijvoorbeeld therapie en medicijnen? In het boek 'De beste behandeling' staat informatie over 41 chronische ziektes. Van migraine en dementie tot kanker en diabetes.