icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Oproep: Informatie van de arts?

Nieuws|Heb je op korte termijn (in ieder geval voor 15 maart) een gesprek met een arts over een medische ingreep? Dan willen wij je vragen of je mee wilt doen aan een onderzoek van de Consumentenbond.

Fauve Panis

Fauve Panis , Expert Voeding & Gezondheid Gepubliceerd op:15 februari 2016

Oproep-informatie-van-de-arts

De ingreep kan het verwijderen van een vetbultje betreffen, maar ook het plaatsen van een nieuwe heup. Kortgezegd is het de bedoeling dat je tijdens het gesprek met je arts een aantal vragen over de ingreep stelt én oplet of bepaalde zaken op initiatief van de arts aan de orde komen.

Wil je hieraan meewerken? Stuur dan een e-mail naar fpanis@consumentenbond.nl. Je ontvangt dan zo spoedig mogelijk een vragenlijst waarop je jouw ervaringen kunt invullen.

Nieuw & interessant

 • medisch-kinddossier
  Nieuws  |  6 feb.

  Opvragen van medisch kinddossier moeizaam proces

  Het opvragen van medisch dossiers van kinderen bij een consultatiebureau of GGD is niet eenvoudig, blijkt uit een steekproef van de Consumentenbond.
 • ziekenhuis-keurmerken-ster
  6 okt.

  Keurmerken ziekenhuizen gekeurd

  Ziekenhuizen kunnen verschillende keurmerken ontvangen. Bieden ze goede keuze-informatie voor de patiënt? Niet altijd, blijkt uit ons onderzoek.
 • glurende websites nieuwsbericht
  Nieuws  |  14 sep.

  Hardleerse gezondheidssites blijven privacy schenden

  Veel gezondheidswebsites plaatsen nog steeds commerciële cookies zonder toestemming van de bezoekers. Dit blijkt uit een herhaalonderzoek van de Consumentenbond naar websites die informatie bieden over ziektes en verslavingen.
 • de beste behandling

  Boek: De beste behandeling

  Zelf meebeslissen als je ziek bent? Over bijvoorbeeld therapie en medicijnen? In het boek 'De beste behandeling' staat informatie over 41 chronische ziektes. Van migraine en dementie tot kanker en diabetes.