icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Bespaar met het Energiecollectief |

Schrijf je nu in

Energiecollectief icon

Oproep: Informatie van de arts?

Nieuws | Heb je op korte termijn (in ieder geval voor 15 maart) een gesprek met een arts over een medische ingreep? Dan willen wij je vragen of je mee wilt doen aan een onderzoek van de Consumentenbond.
Fauve Panis
Fauve Panis

Expert Voeding & Gezondheid

Gepubliceerd op:  15 februari 2016

Oproep-informatie-van-de-arts

De ingreep kan het verwijderen van een vetbultje betreffen, maar ook het plaatsen van een nieuwe heup. Kortgezegd is het de bedoeling dat je tijdens het gesprek met je arts een aantal vragen over de ingreep stelt én oplet of bepaalde zaken op initiatief van de arts aan de orde komen.

Wil je hieraan meewerken? Stuur dan een e-mail naar fpanis@consumentenbond.nl. Je ontvangt dan zo spoedig mogelijk een vragenlijst waarop je jouw ervaringen kunt invullen.

Nieuw & interessant

 • ziekenhuis-keurmerken-ster
  6 okt.

  Keurmerken ziekenhuizen gekeurd

  Bij sommige ziekenhuizen vliegen de vinkjes en pluimen je om de oren. Maar bieden zulke keurmerken eigenlijk waardevolle keuze-informatie voor de patiënt? Niet altijd, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.
 • glurende websites nieuwsbericht
  Nieuws  |  14 sep.

  Hardleerse gezondheidssites blijven privacy schenden

  Veel gezondheidswebsites plaatsen nog steeds commerciële cookies zonder toestemming van de bezoekers. Dit blijkt uit een herhaalonderzoek van de Consumentenbond naar websites die informatie bieden over ziektes en verslavingen.
 • privacy op het internet man cafe
  13 jul.

  Privacy online zelftests

  Gerenommeerde bedrijven bieden medische zelftests aan via internet. Handig! Totdat je ontdekt dat je gegevens op straat liggen, omdat de beveiliging van deze websites niet in orde is.
 • de beste behandling

  Boek: De beste behandeling

  Zelf meebeslissen als je ziek bent? Over bijvoorbeeld therapie en medicijnen? In het boek 'De beste behandeling' staat informatie over 41 chronische ziektes. Van migraine en dementie tot kanker en diabetes.