icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Bespaar met het Energiecollectief |

Schrijf je nu in

Energiecollectief icon

Oproep: Klacht in of over de zorg ingediend?

Nieuws | Helaas verloopt een medische ingreep niet altijd zoals gepland of ben je niet tevreden over je arts, de verpleegkundige of andere hulpverlener. Bijvoorbeeld omdat hij of zij een fout heeft gemaakt of omdat je niet goed gewezen bent op de risico's.
Fauve Panis
Fauve Panis

Expert Voeding & Gezondheid

Gepubliceerd op:  8 april 2016

Oproep-klacht-over-de-zorg

Heb jij dit meegemaakt en heb je hierover een klacht ingediend bij een officiële instantie, zoals een klachtenfunctionaris, klachtencommissie, tuchtcollege of rechter? Dan willen we je vragen of je mee wilt werken aan een onderzoek van de Consumentenbond.

Voor een artikel in  de Consumentengids zijn wij benieuwd naar ervaringen met de afhandeling van zulke klachten. Gaat de behandeling van de klacht snel, wordt er naar je geluisterd, wat is de uitkomst en wat was het doel?

Wil je hieraan meewerken? Stuur dan een e-mail naar smul@consumentenbond.nl. Er wordt dan zo snel mogelijk contact met je opgenomen om naar jouw ervaringen te luisteren.

Nieuw & interessant

 • ziekenhuis-keurmerken-ster
  6 okt.

  Keurmerken ziekenhuizen gekeurd

  Bij sommige ziekenhuizen vliegen de vinkjes en pluimen je om de oren. Maar bieden zulke keurmerken eigenlijk waardevolle keuze-informatie voor de patiënt? Niet altijd, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.
 • glurende websites nieuwsbericht
  Nieuws  |  14 sep.

  Hardleerse gezondheidssites blijven privacy schenden

  Veel gezondheidswebsites plaatsen nog steeds commerciële cookies zonder toestemming van de bezoekers. Dit blijkt uit een herhaalonderzoek van de Consumentenbond naar websites die informatie bieden over ziektes en verslavingen.
 • privacy op het internet man cafe
  13 jul.

  Privacy online zelftests

  Gerenommeerde bedrijven bieden medische zelftests aan via internet. Handig! Totdat je ontdekt dat je gegevens op straat liggen, omdat de beveiliging van deze websites niet in orde is.
 • de beste behandling

  Boek: De beste behandeling

  Zelf meebeslissen als je ziek bent? Over bijvoorbeeld therapie en medicijnen? In het boek 'De beste behandeling' staat informatie over 41 chronische ziektes. Van migraine en dementie tot kanker en diabetes.