icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Oproep: Klacht in of over de zorg ingediend?

Nieuws|Helaas verloopt een medische ingreep niet altijd zoals gepland of ben je niet tevreden over je arts, de verpleegkundige of andere hulpverlener. Bijvoorbeeld omdat hij of zij een fout heeft gemaakt of omdat je niet goed gewezen bent op de risico's.

Fauve Panis

Fauve Panis , Expert Voeding & Gezondheid Gepubliceerd op:8 april 2016

Oproep-klacht-over-de-zorg

Heb jij dit meegemaakt en heb je hierover een klacht ingediend bij een officiële instantie, zoals een klachtenfunctionaris, klachtencommissie, tuchtcollege of rechter? Dan willen we je vragen of je mee wilt werken aan een onderzoek van de Consumentenbond.

Voor een artikel in  de Consumentengids zijn wij benieuwd naar ervaringen met de afhandeling van zulke klachten. Gaat de behandeling van de klacht snel, wordt er naar je geluisterd, wat is de uitkomst en wat was het doel?

Wil je hieraan meewerken? Stuur dan een e-mail naar smul@consumentenbond.nl. Er wordt dan zo snel mogelijk contact met je opgenomen om naar jouw ervaringen te luisteren.

Nieuw & interessant

 • medisch-kinddossier
  Nieuws  |  6 feb.

  Opvragen van medisch kinddossier moeizaam proces

  Het opvragen van medisch dossiers van kinderen bij een consultatiebureau of GGD is niet eenvoudig, blijkt uit een steekproef van de Consumentenbond.
 • ziekenhuis-keurmerken-ster
  6 okt.

  Keurmerken ziekenhuizen gekeurd

  Ziekenhuizen kunnen verschillende keurmerken ontvangen. Bieden ze goede keuze-informatie voor de patiënt? Niet altijd, blijkt uit ons onderzoek.
 • glurende websites nieuwsbericht
  Nieuws  |  14 sep.

  Hardleerse gezondheidssites blijven privacy schenden

  Veel gezondheidswebsites plaatsen nog steeds commerciële cookies zonder toestemming van de bezoekers. Dit blijkt uit een herhaalonderzoek van de Consumentenbond naar websites die informatie bieden over ziektes en verslavingen.
 • de beste behandling

  Boek: De beste behandeling

  Zelf meebeslissen als je ziek bent? Over bijvoorbeeld therapie en medicijnen? In het boek 'De beste behandeling' staat informatie over 41 chronische ziektes. Van migraine en dementie tot kanker en diabetes.