icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Slachtoffers medische missers verdienen meer aandacht

Nieuws|De oproep voor een landelijk loket voor slachtoffers van medische fouten krijgt de steun van de Consumentenbond. Volgens de werkgroep - die is opgericht na onder meer medische fouten van orthopeed Cees de Bruin van het Purmerends Waterlandziekenhuis - kan een landelijk loket slachtoffers meer aandacht geven en kunnen patiënten zo op één plek terecht voor hulp en informatie.

Fauve Panis

Fauve Panis , Expert Voeding & Gezondheid Gepubliceerd op:2 mei 2013


De Consumentenbond onderschrijft ook de schrijnende situatie voor patiënten. De resultaten van de campagne Kiezen moet Kunnen lieten ook duidelijk zien dat er nog flinke stappen te zetten zijn in verbetering van de positie van consumenten. Met een loket voor sturing en informatie is de patiënt geholpen. Volgens de Consumentenbond is met name ook behoefte aan de introductie van een onafhankelijk deskundigenoordeel bij (vermeende) fouten. Slachtoffers moeten bij het loket terechtkunnen voor een medisch inhoudelijk oordeel over de behandeling(sresultaten). De Consumentenbond zal zich inzetten dat een dergelijk onafhankelijk deskundigenpanel wordt ingericht om op die manier de positie van patiënten die slachtoffer zijn geworden van een medische misser te verbeteren.

Bron; Telegraaf.nl

Nieuw & interessant

 • medisch-kinddossier
  Nieuws  |  6 feb.

  Opvragen van medisch kinddossier moeizaam proces

  Het opvragen van medisch dossiers van kinderen bij een consultatiebureau of GGD is niet eenvoudig, blijkt uit een steekproef van de Consumentenbond.
 • ziekenhuis-keurmerken-ster
  6 okt.

  Keurmerken ziekenhuizen gekeurd

  Ziekenhuizen kunnen verschillende keurmerken ontvangen. Bieden ze goede keuze-informatie voor de patiënt? Niet altijd, blijkt uit ons onderzoek.
 • glurende websites nieuwsbericht
  Nieuws  |  14 sep.

  Hardleerse gezondheidssites blijven privacy schenden

  Veel gezondheidswebsites plaatsen nog steeds commerciële cookies zonder toestemming van de bezoekers. Dit blijkt uit een herhaalonderzoek van de Consumentenbond naar websites die informatie bieden over ziektes en verslavingen.
 • de beste behandling

  Boek: De beste behandeling

  Zelf meebeslissen als je ziek bent? Over bijvoorbeeld therapie en medicijnen? In het boek 'De beste behandeling' staat informatie over 41 chronische ziektes. Van migraine en dementie tot kanker en diabetes.