icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
De beste zorgverzekering, die wil jij toch ook? |

Vergelijk en stap over

zorgicoon-45x45px

Slachtoffers medische missers verdienen meer aandacht

Nieuws | De oproep voor een landelijk loket voor slachtoffers van medische fouten krijgt de steun van de Consumentenbond. Volgens de werkgroep - die is opgericht na onder meer medische fouten van orthopeed Cees de Bruin van het Purmerends Waterlandziekenhuis - kan een landelijk loket slachtoffers meer aandacht geven en kunnen patiënten zo op één plek terecht voor hulp en informatie.
Fauve Panis
Fauve Panis

Expert Voeding & Gezondheid

Gepubliceerd op:  2 mei 2013


De Consumentenbond onderschrijft ook de schrijnende situatie voor patiënten. De resultaten van de campagne Kiezen moet Kunnen lieten ook duidelijk zien dat er nog flinke stappen te zetten zijn in verbetering van de positie van consumenten. Met een loket voor sturing en informatie is de patiënt geholpen. Volgens de Consumentenbond is met name ook behoefte aan de introductie van een onafhankelijk deskundigenoordeel bij (vermeende) fouten. Slachtoffers moeten bij het loket terechtkunnen voor een medisch inhoudelijk oordeel over de behandeling(sresultaten). De Consumentenbond zal zich inzetten dat een dergelijk onafhankelijk deskundigenpanel wordt ingericht om op die manier de positie van patiënten die slachtoffer zijn geworden van een medische misser te verbeteren.

Bron; Telegraaf.nl

Nieuw & interessant

 • ziekenhuis-keurmerken-ster
  6 okt.

  Keurmerken ziekenhuizen gekeurd

  Bij sommige ziekenhuizen vliegen de vinkjes en pluimen je om de oren. Maar bieden zulke keurmerken eigenlijk waardevolle keuze-informatie voor de patiënt? Niet altijd, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.
 • glurende websites nieuwsbericht
  Nieuws  |  14 sep.

  Hardleerse gezondheidssites blijven privacy schenden

  Veel gezondheidswebsites plaatsen nog steeds commerciële cookies zonder toestemming van de bezoekers. Dit blijkt uit een herhaalonderzoek van de Consumentenbond naar websites die informatie bieden over ziektes en verslavingen.
 • privacy op het internet man cafe
  13 jul.

  Privacy online zelftests

  Gerenommeerde bedrijven bieden medische zelftests aan via internet. Handig! Totdat je ontdekt dat je gegevens op straat liggen, omdat de beveiliging van deze websites niet in orde is.
 • de beste behandling

  Boek: De beste behandeling

  Zelf meebeslissen als je ziek bent? Over bijvoorbeeld therapie en medicijnen? In het boek 'De beste behandeling' staat informatie over 41 chronische ziektes. Van migraine en dementie tot kanker en diabetes.