icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Ziekenhuizen gebruiken leeswijzer Consumentenbond

Nieuws|Eenderde van de ziekenhuizen gebruikt de leeswijzer Sterftecijfers van de Consumentenbond op hun eigen website of verwijst daarnaar. Dat blijkt uit een rondgang langs de ziekenhuiswebsites.

Fauve Panis

Fauve Panis , Expert Voeding & Gezondheid Gepubliceerd op:24 juli 2014


Sinds maart 2014 zijn ziekenhuizen verplicht hun sterftecijfers bekend te maken op hun eigen website. Met tekst en uitleg. De Consumentenbond vond die uitleg in veel gevallen onduidelijk en onvolledig. Daarom ontwikkelde de bond een leeswijzer en stuurde die naar alle ziekenhuizen.

Nieuw & interessant

 • medisch-kinddossier
  Nieuws  |  6 feb.

  Opvragen van medisch kinddossier moeizaam proces

  Het opvragen van medisch dossiers van kinderen bij een consultatiebureau of GGD is niet eenvoudig, blijkt uit een steekproef van de Consumentenbond.
 • ziekenhuis-keurmerken-ster
  6 okt.

  Keurmerken ziekenhuizen gekeurd

  Ziekenhuizen kunnen verschillende keurmerken ontvangen. Bieden ze goede keuze-informatie voor de patiënt? Niet altijd, blijkt uit ons onderzoek.
 • glurende websites nieuwsbericht
  Nieuws  |  14 sep.

  Hardleerse gezondheidssites blijven privacy schenden

  Veel gezondheidswebsites plaatsen nog steeds commerciële cookies zonder toestemming van de bezoekers. Dit blijkt uit een herhaalonderzoek van de Consumentenbond naar websites die informatie bieden over ziektes en verslavingen.
 • de beste behandling

  Boek: De beste behandeling

  Zelf meebeslissen als je ziek bent? Over bijvoorbeeld therapie en medicijnen? In het boek 'De beste behandeling' staat informatie over 41 chronische ziektes. Van migraine en dementie tot kanker en diabetes.