icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Voorkom afsluiting

Als je langere tijd je rekening niet betaalt, mag het energiebedrijf je afsluiten. Neem in dat geval snel contact op met de energieleverancier om te kijken of je er samen uit kunt komen.


Energie afsluiten

Als je de energierekening langere tijd niet betaalt, mag het energiebedrijf je energie afsluiten. Het energiebedrijf moet je dan wel eerst een kostenloze herinnering hebben gestuurd met een termijn van 14 dagen om alsnog te betalen. Als je dan nog niet hebt betaald, kan het energiebedrijf de extra kosten, bijvoorbeeld van een incassobureau, optellen bij de rekening.

Wat kun je het beste doen?

  • Als je problemen hebt om een groot bedrag in één keer te betalen, kun je het energiebedrijf vragen om een betalingsregeling. Zoals bijvoorbeeld het betalen in termijnen. Een energiebedrijf hoeft daar niet op in te gaan, maar als het duidelijk is dat je niet kunt betalen werken ze vaak wel mee. Vraag om een schriftelijke bevestiging van de afspraken. Als je je niet houdt aan de afgesproken regeling, dan kan het contract door het energiebedrijf worden opgezegd.
  • Wanneer het niet lukt om een regeling af te spreken met het energiebedrijf, kun je het beste contact opnemen met een organisatie die je kan helpen bij het oplossen van je schuld(en). Doe dit vóór de uiterlijke betalingsdatum die op je betalingsherinnering van je energiebedrijf of netbeheerder staat. Voor meer informatie over schuldhulpverlening.