icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Woekerpolis (beleggingsverzekering)

Wil je van je woekerpolis af? Neem dan contact op met je huidige verzekeraar of tussenpersoon. De Consumentenbond komt ook in actie om gedupeerden te helpen met de actie 'Ontwoeker mijn polis'.


Je hebt een aantal mogelijkheden als je van je woekerpolis af wil: afkopen, premievrij maken, overstappen of je bestaande verzekering wijzigen.

Wat kun je het beste doen?

Neem contact op met je huidige verzekeraar of tussenpersoon. 

  • Vraag het volgende op: de afkoopwaarde, de maandelijkse kosten en de verwachte opbrengst aan het einde van de looptijd.
  • Vergelijk de maandelijkse kosten en de verwachte opbrengst aan het einde van de looptijd met die van een van de voordelige aanbieders.
  • Of bespreek de kosten van de verzekering met een onafhankelijk financieel adviseur en informeer bij hem naar alternatieven. Laat je door deze adviseur voorrekenen of omzetten tot de mogelijkheden behoort en gunstig voor je uitpakt.
  • Houd daarbij rekening met het verschil tussen de dekking van de 2 producten bij overlijden: als de dekking bij het oude product veel beter is, moet je een overstap nog eens goed overdenken.

Lees meer: