icon-menulogo_footerpredssymbol-afradersymbol-bestekoopsymbol-besteuittest
Je thuis toekomstbestendig maken?|

Bestel het boek Prettig blijven wonen.

Prettig blijven wonen 45x45

Abonnement en lidmaatschap


Verlengen en opzeggen van abonnementen

Een abonnement mag automatisch worden verlengd, maar alleen als je na de eerste periode (vaak een jaar) per maand kunt opzeggen. Zorg dat je altijd een bewijs hebt van opzegging. Dit geldt bijvoorbeeld voor abonnementen op tijdschriften, boekenclubs en sportscholen, maar ook voor het maandelijks ontvangen van producten als vitaminepillen en postzegels.

Lees meer

Proefabonnement

Proefabonnementen op (dag)bladen en tijdschriften mogen zonder je uitdrukkelijke toestemming niet worden verlengd en stoppen automatisch na de afgesproken proefperiode. 

Lees meer

Op straat een abonnement op een krant of tijdschrift afgesloten

Als je een abonnement op een krant, tijdschrift op straat, via internet of telefonisch afsluit heb je een bedenktijd van 14 dagen.

Lees meer

Jaarabonnement sportschool opzeggen

Je hebt het recht om na het eerste jaar het abonnement op te zeggen. Een abonnement mag na de eerste vaste contractperiode worden beĆ«indigd op ieder moment met een opzegtermijn van een maand.

Lidmaatschap vereniging of sportclub

De wettelijke regels voor verlenging en opzegging gelden niet voor verenigingen, maar wel voor losse producten die een vereniging aanbiedt. Kijk in het verenigingsblad of op de website van de vereniging. 

Lees meer

Recht op teruggave abonnementsgeld na opzeggen

Als je betaald hebt voor een jaar verlenging, heb je recht op het bedrag dat je teveel betaald hebt terug te krijgen zodra je het abonnement opzegt. Een sportschool die een contract met een jaar verlengt en dit vooraf in rekening brengt, zal het resterende bedrag moeten terugbetalen. Als je bijvoorbeeld na 3 maanden opzegt, krijgt je 9/12e van het jaarbedrag terug.