icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Autoverzekeraar weigert op grond van je leeftijd

30% van de autoverzekeraars weigert nieuwe klanten boven een bepaalde leeftijd. Bekijk wat je mogelijkheden zijn.


Leeftijdsgrens autoverzekering afsluiten

Hoeveel premie je betaalt, hangt ondermeer af van je leeftijd. Oudere automobilisten betalen bij sommige maatschappijen een toeslag, maar er zijn ook verzekeraars die senioren als nieuwe klant weigeren. De gehanteerde leeftijdsgrens is doorgaans 65 of 70 jaar. Voor de goede orde: dit is de maximumleeftijd waarop iemand een nieuwe autoverzekering kan afsluiten. Heb je al een verzekering bij een van deze aanbieders en bereik je de leeftijdsgrens, dan blijf je gewoon verzekerd.

Wat kun je het beste doen?

  • Ben je van mening dat je ten onrechte wordt geweigerd, stuur dan een aangetekende brief naar de verzekeringsmaatschappij en/of de financieel dienstverlener.
  • Kom je er samen niet uit of wordt er niet gereageerd op jouw brief, dan kun je de zaak voorleggen bij het Kifid (Klachteninstituut Financiële Dienstverlening).
  • Kan het Kifid niets voor je doen, dan kun je een beroep doen op je rechtsbijstandverzekering. Heb je die niet, neem dan contact op met de Consumentenbond: 070 - 445 45 45. Als lid krijg je bij ons een persoonlijk juridisch advies.

Wil je meer informatie over een autoverzekering? Kijk dan in ons dossier: autoverzekeringen.

Lees ook: