icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Overig


Overeenkomst met een installateur annuleren

Een overeenkomst is een overeenkomst. Als de installateur akkoord gaat met de annulering dan mag hij nog wel kosten in rekening brengen.

Lees meer

Een bestelling meubels annuleren

Je kunt een koopovereenkomst zowel schriftelijk als mondeling afsluiten. Je sluit al een overeenkomst als je zegt dat je iets koopt, of als je je handtekening zet voor een bestelling. Veel mensen denken dat ze pas een koopovereenkomst sluiten als ze het product betaald hebben, dat is dus niet zo. 

Lees meer

Keuken is niet op de afgesproken datum geleverd

Als je een exacte leverdatum (bijvoorbeeld: 20 juni) hebt afgesproken, kun je van de koop af. Als je een vermoedelijke levertermijn (bijvoorbeeld: levering vindt plaats over 4 tot 6 weken na datum sluiten koopovereenkomst) hebt afgesproken, dan moet je na deze termijn de verkoper nog een redelijke termijn geven alsnog te leveren.

Lees meer

Aansprakelijkheid bij problemen met een nieuwe vloer

De aansprakelijkheid hangt af van de afspraken die je met het bedrijf hebt gemaakt. Als je uitsluitend de parketvloer hebt gekocht, dan sluit je een koopovereenkomst om de vloer te leveren. Het leggen doe je zelf of laat je doen door een ander bedrijf. Je kunt met het bedrijf afspreken dat zij ook de vloer leggen. In dat geval sluit je een koopovereenkomst voor de levering en een aannemingsovereenkomst voor het leggen van de vloer.

Lees meer