icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

NicerDicer Plus

Eerste indruk
|
De NicerDicer van Genius heeft een upgrade ondergaan en biedt nu meer mogelijkheden. Je kunt er volgens de reclame op 11 verschillende manieren mee snijden, en je krijgt er ook een rasp bij. De NicerDicer is onder andere te koop bij Tommy Teleshopping.
Sanne Jansweijer

Sanne Jansweijer , Expert Woning & Huishouden Gepubliceerd op: 25 mei 2012

Merk Genius

Richtprijs € 59,95

Type NicerDicer Plus

Conclusie

Natuurlijk is het weer behoorlijk overdreven gebracht in het reclamefilmpje: "Wilt u ook niet langer 's morgens, 's middags en 's avonds maaltijden bereiden?" Dat vragen ze in de reclame, maar helaas: de Nicer smeert geen boterhammen en kan ook geen eten koken of bakken. Je kunt ermee snijden en raspen. Voor het snijden van plakjes en raspen kun je natuurlijk naar de keukenmachine grijpen, maar die is niet geschikt voor het maken van frietjes of aardappelpartjes. Dat kan met dit apparaat wel.

Verschillende snijmogelijkheden

Met de Nicer Dicer worden verschillende messen geleverd zodat je op 11 verschillende manieren kunt snijden. Daar wordt niet bij vermeldt dat je, om blokjes te maken, eerst de betreffende groente (aardappelen) zelf in schijfjes moet snijden. Een gewoon mes moet er dan toch aan te pas komen. Dus wij komen al tellende niet tot 11 maar tot 7 snijmogelijkheden en een optie tot raspen. Maar oké, dat is nog best wat en het werkt vrij goed, tenminste als je hebt uitgevogeld welk mes het beste bij de snijklus past.

Niet alles gaat even makkelijk door het kleinste snijrooster. Daarbij moet je rekening houden met de grootte van het snijvlak, anders loopt bijvoorbeeld de inhoud van een grote vleestomaat aan de zijkanten weg. Het kan nodig zijn om voedsel eerst in tweeën te snijden.

Je moet het te snijden product ook goed op het snijmes plaatsen zodat het al vast zit aan het mes, anders gaat de inhoud er vandoor als je de hendel naar beneden haalt. 

Qua krachtverdeling is het jammer dat je de meeste keren het snijvlak dicht bij het scharnier moet plaatsen, wat meer kracht kost. Alleen de snijmessen om iets in vieren dan wel achten te snijden, passen op de houder die het verst van het scharnier zit.

Beschermkapje

Prettig is dat er een beschermkapje bijgeleverd wordt. Zo kun je het mes dat je niet gebruikt afschermen, zodat je je niet bezeert. Helaas kun je die dan weer niet gebruiken als je vier of acht partjes wilt maken.

De onderdelen kunnen in de vaatwasser, maar dat neemt wel meer plek in dan een snijplank en een mes.

Schillen

En tot slot, schillen moet je natuurlijk ook zelf doen. Een dunschiller die twee kanten op schilt, dus zowel in op- als neerwaartse beweging, wordt meegeleverd. Dat is een beetje onwennig maar werkt goed.

Wat is de NicerDicer?

Met de NicerDicer kun je volgens de commercial allerlei keukenhulpen, zoals de foodprocessor, de deur uit doen. Bovendien houd je meer tijd over. Je moet op 11 verschillende manieren met de NicerDicer kunnen snijden. Wat krijg je allemaal om dat te bereiken?

 • Snijmachine met deksel en drukknop 
 • Transparante opbergcontainer met vershouddeksel
 • Snijmessen:
  1. 6 x 6 mm
  2. 12 x 12 mm
  3. 18 x 18 mm
  4. 6 x 36 mm
  5. in vieren
  6. in achten
  7. grove rasp
  8. snijmes voor dunne schijfjes
 • Hulpstuk om etenswaar vast te pakken
 • Beschermhoes
 • Draaibare dunschiller
 • Receptenboek

De losse onderdelen passen vrijwel allemaal in de opbergdoos. De deksel of de messenhouder zijn dan los.

Je kunt extra opbergdozen los kopen: twee voor €19,95 en een fijne rasp voor €9,95.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.

Test keukenmachines