! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Gezinsuitbreiding? Pas je verzekeringen aan

Niemand lacht zo lief als je pasgeboren baby. En niemand houdt je effectiever uit je slaap. Door de vermoeidheid en alle nieuwe verantwoordelijkheden vergeet je nog weleens iets...
Priscilla Blok

Priscilla Blok , Expert Geld & Verzekeren Bijgewerkt op: 11 augustus 2021

Gezinsuitbreiding

Aangifte doen na geboorte

Opa en oma, vrienden en andere familieleden krijgen het mooie nieuws al snel te horen. Maar ook de gemeente moet je tijdig op de hoogte stellen. Na de geboorte heb je 3 werkdagen om aangifte te doen. Controleer bij je gemeente of je eerst een afspraak moet maken. Bij de aangifte krijgt je kind een eigen Burgerserivcenummer (BSN).

Zorgverzekering

Vergeet ook je zorgverzekeraar niet op de hoogte te stellen van de gezinsuitbreiding. Meld je kind binnen 4 maanden na de bevalling aan bij je zorgverzekering. Zij willen graag de naam, geboortedatum en het BSN van je kind weten.

Je kinderen zijn automatisch meeverzekerd op de polis van de ouder waar ze worden bijgeschreven. Kies dus de polis met de meest uitgebreide dekking.

Controleer of je gezinsdekking hebt

Een pasgeboren kind hoef je niet bij iedere verzekering aan te melden. Bij een aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering zijn kinderen standaard meeverzekerd. De polis moet dan natuurlijk wel een gezinsdekking hebben.

Vanzelfsprekend zijn alle babyspullen gedekt door de inboedelverzekering. Let er wel op dat je niet bent onderverzekerd. Dat kan bijvoorbeeld komen doordat de waarde van je inboel met de komst van de kleine is gestegen. 

Geef gegevens van je kind door

Verzekeraars willen graag alle verzekerden op het polisblad voor een reisverzekering of een uitvaart zien. Geef de geboortedatum, initialen en de achternaam van je kind door. Controleer ook of de reisverzekering een dekking heeft voor een gezin met kinderen.

Nieuw & interessant