icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Gezinsuitbreiding? Pas je verzekeringen aan

Niemand lacht zo lief als je pasgeboren baby. Maar geen mens houdt je effectiever uit je slaap. Slaperig, in een gaandeweg steeds viezer wordende keuken met stapels volle luiers in de afvalemmer, vergeet je nog weleens iets...

Kirsten van Loon

Kirsten van Loon , Expert Geld & Verzekering Bijgewerkt op:3 september 2018

Gezinsuitbreiding

Zoals de rest van de wereld laten weten dat er een vers mens op ontdekkingsreis gaat. Oma en opa krijgen het al snel te horen, maar ook de gemeente moet tijdig op de hoogte gesteld worden. Na de geboorte heb je 3 werkdagen om aangifte te doen. Bij de aangifte krijgt je kind ook een eigen Burgerserivcenummer (BSN).

Zorgverzekering

Vergeet je zorgverzekeraar niet! Je hebt maximaal 4 maanden de tijd om je kind aan te melden bij je zorgverzekering. Ook zij wil graag de naam, geboortedatum en ook het BSN van je kind weten. Je kinderen zijn automatisch meeverzekerd op de polis van de ouder waar ze worden bijgeschreven. Kies dus de polis met de meest uitgebreide dekking.

Controleer of je gezinsdekking hebt

Een nieuw kind hoef je niet bij elke verzekering aan te melden. Bij een aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering zijn kinderen standaard meeverzekerd. De polis moet dan natuurlijk wel een gezinsdekking hebben. Vanzelfsprekend zijn alle babyspulletjes ook gedekt door de inboedelverzekering.

Geef gegevens van je kind door

Verzekeraars willen graag alle verzekerden op het polisblad voor een reisverzekering of een uitvaart zien. Geef de geboortedatum, initialen en de achternaam van je kind door. Check natuurlijk ook of de reisverzekering een dekking heeft voor een gezin met kinderen.

Lees ook:

De beste en veiligste producten voor je kind

Meer tips?
Volg ons op Facebook of lees ons advies over (producten voor) baby's en kinderen. Schrijf je in voor Mama telt af!, Papa telt af! of Je baby's eerste jaar. Dan ontvang je maandelijks in je mailbox praktische tips voor de zwangerschap of als de baby is geboren. 

bad badderen schuim sop zeepsop spelen douche badkamer kind peuter

Nieuw & interessant