icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Aanpassen verzekeringen bij gezinsuitbreiding

Niemand lacht zo lief als je pasgeboren baby. Maar geen mens houdt je effectiever uit je slaap. Slaperig, in een gaandeweg steeds viezer wordende keuken met stapels volle luiers in de afvalemmer, vergeet je nog weleens iets...
Kirsten van Loon
Kirsten van Loon

Expert Geld & Verzekering

Gezinsuitbreiding

Zoals de rest van de wereld laten weten dat er een vers mens op ontdekkingsreis gaat. Oma en opa krijgen het al snel te horen, maar ook de gemeente moet tijdig op de hoogte gesteld worden. Na de geboorte heb je 3 werkdagen om aangifte te doen. Bij de aangifte krijgt je kind ook een eigen Burgerserivcenummer (BSN).

Zorgverzekering

Vergeet je zorgverzekeraar niet! Je hebt maximaal 4 maanden de tijd om je kind aan te melden bij je zorgverzekering. Ook zij wil graag de naam, geboortedatum en ook het BSN van je kind weten. Je kinderen zijn automatisch meeverzekerd op de polis van de ouder waar ze worden bijgeschreven. Kies dus de polis met de meest uitgebreide dekking.

Controleer of je gezinsdekking hebt

Een nieuw kind hoef je niet bij elke verzekering aan te melden. Bij een aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering zijn kinderen standaard meeverzekerd. De polis moet dan natuurlijk wel een gezinsdekking hebben. Vanzelfsprekend zijn alle babyspulletjes ook gedekt door de inboedelverzekering.

Geef gegevens van je kind door

Reis- en uitvaartverzekeraars willen wel graag alle verzekerden op het polisblad zien. Geef de geboortedatum, initialen en de achternaam door. Check natuurlijk ook of de reisverzekering een dekking heeft voor een gezin met kinderen.

Lees ook:

Meer Baby & Kind

Nieuw & interessant

 • Zwanger
  19 feb.

  Wat kost een kind?

  Je hebt flink wat spullen nodig als je een kindje krijgt. Als je even niet oplet kunnen de kosten er behoorlijk inhakken. Dit ben je ongeveer kwijt aan de babyuitzet.
 • kinderopvang-toeslag
  Nieuws  |  12 jan.

  Kinderopvangtoeslag peuterspeelzaal

  Gaat je kind naar de peuterspeelzaal? Kijk dan of je in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag.
 • Kind-niet-gedekt-uitvaartpolis900x600
  13 dec.

  Kind niet altijd gedekt op uitvaartpolis

  Met een uitvaartverzekering zijn je kinderen vaak gratis meeverzekerd, maar de dekking wisselt sterk. Check je polisvoorwaarden, ook op rare (oude) uitsluitingen.
 • werkzorgberekenaar2
  Eerste indruk  |  19 jun.

  WerkZorgBerekenaar

  De WerkZorgBerekenaar berekent eenvoudig de financiële gevolgen van een verandering in jouw werk-zorgverdeling. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je een dag minder gaat werken en voor de kinderen zorgt? Deze tool berekent het voor je.