icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Genomineerd voor Website van het Jaar |

Wij gaan ervoor. Jij ook? Stem meteen

website van het jaar 2017

Aanpassen verzekeringen bij gezinsuitbreiding

Niemand lacht zo lief als je pasgeboren baby. Maar geen mens houdt je effectiever uit je slaap. Slaperig, in een gaandeweg steeds viezer wordende keuken met stapels volle luiers in de afvalemmer, vergeet je nog weleens iets...
Kirsten van Loon
Kirsten van Loon

Expert Geld & Verzekering

Gepubliceerd op:  4 maart 2016

Gezinsuitbreiding

Zoals de rest van de wereld laten weten dat er een vers mens op ontdekkingsreis gaat. Oma en opa krijgen het al snel te horen, maar ook de gemeente moet tijdig op de hoogte gesteld worden. Na de geboorte heb je 3 werkdagen om aangifte te doen. Bij de aangifte krijgt je kind ook een eigen Burgerserivcenummer (BSN).

Zorgverzekering

Vergeet je zorgverzekeraar niet! Je hebt maximaal 4 maanden de tijd om je kind aan te melden bij je zorgverzekering. Ook zij wil graag de naam, geboortedatum en ook het BSN van je kind weten. Je kinderen zijn automatisch meeverzekerd op de polis van de ouder waar ze worden bijgeschreven. Kies dus de polis met de meest uitgebreide dekking.

Controleer of je gezinsdekking hebt

Een nieuw kind hoef je niet bij elke verzekering aan te melden. Bij een aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering zijn kinderen standaard meeverzekerd. De polis moet dan natuurlijk wel een gezinsdekking hebben. Vanzelfsprekend zijn alle babyspulletjes ook gedekt door de inboedelverzekering.

Geef gegevens van je kind door

Reis- en uitvaartverzekeraars willen wel graag alle verzekerden op het polisblad zien. Geef de geboortedatum, initialen en de achternaam door. Check natuurlijk ook of de reisverzekering een dekking heeft voor een gezin met kinderen.

Lees ook:

Meer Baby & Kind

Nieuw & interessant

 • werkzorgberekenaar2
  Eerste indruk  |  19 jun.

  WerkZorgBerekenaar

  De WerkZorgBerekenaar berekent eenvoudig de financiële gevolgen van een verandering in jouw werk-zorgverdeling. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je een dag minder gaat werken en voor de kinderen zorgt? Deze tool berekent het voor je.
 • Artikelen_Kinderspaarrekeningenbemclausule
  Nieuws  |  27 mrt.

  Voor kinderen loont sparen nog wél

  Acht op de tien jongeren van 11 t/m 16 hebben een betaalrekening en driekwart heeft een spaarrekening. Dat blijkt uit onderzoek van Wijzer in Geldzaken in het kader van de Week van het geld.
 • Kinderbijslag
  20 dec.

  Kinderbijslag aanvragen: hoe werkt het?

  De bekendste tegemoetkoming van de overheid voor ouders is de kinderbijslag. Daarnaast zijn er 3 andere kindregelingen, waaronder het kindgebonden budget, de kinderopvangtoeslag en de pleegvergoeding.
 • Zwanger
  14 dec.

  Wat kost een kind?

  Je hebt flink wat spullen nodig als je een kindje krijgt. Als je even niet oplet kunnen de kosten er behoorlijk inhakken. Dit ben je ongeveer kwijt aan de babyuitzet.