icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief Je kind en de kosten

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Je kind en de kosten.


2018

Nieuws | 12 januari 2018

Kinderopvangtoeslag peuterspeelzaal

Gaat je kind naar de peuterspeelzaal? Dan is het de moeite waard om te kijken of je in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag.

2017

13 december 2017

Kind niet altijd gedekt op uitvaartpolis

Met een uitvaartverzekering zijn je kinderen vaak gratis meeverzekerd, maar de dekking wisselt sterk. Check je polisvoorwaarden, ook op rare (oude) uitsluitingen.

15 september 2017

Betaalrekening voor kinderen

Bij veel banken kun je gratis een bankrekening voor je kind openen. Vaak krijgt je kind een eigen bankpas en kan hij of zij vanaf een bepaalde leeftijd zelf internet- of mobiel bankieren.

27 juli 2017

Je kind en de kosten

Met kinderen heb je er een financiële verantwoordelijkheid bij. Verzorging, voeding en veiligheid vergen heel wat uitgaven. In bepaalde situaties kun je als ouders tegemoetkoming krijgen van de overheid. We geven je tips hoe je kunt omgaan met de kosten voor je kind.

Eerste indruk | 19 juni 2017

WerkZorgBerekenaar

De WerkZorgBerekenaar berekent eenvoudig de financiële gevolgen van een verandering in jouw werk-zorgverdeling. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je een dag minder gaat werken en voor de kinderen zorgt? Deze tool berekent het voor je.

Nieuws | 27 maart 2017

Voor kinderen loont sparen nog wél

Acht op de tien jongeren van 11 t/m 16 hebben een betaalrekening en driekwart heeft een spaarrekening. Dat blijkt uit onderzoek van Wijzer in Geldzaken in het kader van de Week van het geld.

2016

22 december 2016

Archief Je kind en de kosten

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Je kind en de kosten.

Nieuws | 8 december 2016

3Doodler Start navulling extreem duur

De 3Doodler Start is een 3D-pen waarmee je 3D-objecten kunt maken. Maar de pret is snel voorbij wanneer de pen leeg is. Je hebt dan een navulpakje met kleurstaafjes nodig om de pen te gebruiken, en die zijn extreem duur.

Eerste indruk | 11 oktober 2016

Otly!

Vanwege de toenemende behoefte aan financiële educatie neemt de Consumentenbond voor het eerst een 'zakgeldapp' onder de loep. Met Otly! kun je als ouder virtueel zakgeld overmaken en de financiën van je kind bijhouden.

15 juni 2016

Hogere toeslag kinderopvang vanaf 2017

De meeste ouders met jonge kinderen krijgen vanaf 2017 meer kinderopvangtoeslag. Dit bedrag kan oplopen tot ruim €900 per jaar.

8 april 2016

Betaalbare oppas gezocht

Hoe vind je een goede oppas? En wat betaal je? We vroegen onze Consumentenbond Baby&Kind Facebook-volgers om raad. Wij geven je graag advies.

6 april 2016

Wat kost kinderopvang?

Heb je kinderopvang nodig? Kijk dan niet alleen naar de kwaliteit, maar ook naar de prijs en het aanbod. Je kunt ook kiezen voor een gastouder of peuterspeelzaal.

31 maart 2016

Financiële checklist

Als je een baby krijgt komen ook heel wat financiële regelzaken op je af. Wij helpen je een handje, met een financiële checklist. Afvinken maar!

21 maart 2016
18 maart 2016

Besparen op verzekeringen voor het gezin

Als je gezinssituatie verandert, is het een goed idee om al je verzekeringen nog eens tegen het licht te houden. Past de dekking bij de nieuwe situatie en valt er te besparen op de premie?


Filter op artikelen

Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in