icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Genomineerd voor Website van het Jaar |

Wij gaan ervoor. Jij ook? Stem meteen

website van het jaar 2017

Archief Kind en veiligheid

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Kind en veiligheid.


2017

Nieuws | 17 oktober 2017

Veiligheidslekken in gps-horloges kinderen

Volgens de Noorse Consumentenbond is een aantal gps-horloges voor kinderen zeer slecht beveiligd. Vreemden kunnen de controle overnemen en kinderen volgen en afluisteren.

Nieuws | 17 oktober 2017

Maxi-Cosi lanceert autostoeltje met airbags

In de gordeltjes van het nieuwste stoeltje van Maxi-Cosi zitten kleine airbags verwerkt. De airbags openen zich razendsnel bij een botsing en vangen het hoofdje en nekje op.

Nieuws | 2 oktober 2017

Gevaarlijke traphekjes op Zwarte Lijst

In 3 jaar testen vond de Consumentenbond al 7 levensgevaarlijke traphekjes. Alle hekjes verdwenen stilletjes uit de winkel, maar er werd niets teruggeroepen. Daarom maken wij een zwarte Lijst.

29 september 2017

Waarschuwing: Little pianist Toi-Toys

Toi-Toys heeft vastgesteld dat van hun minipiano, de 'Little pianist', een onderdeel los kan komen dat kleine kinderen kunnen inslikken.

22 september 2017

Levensgevaarlijke traphekjes

Welke traphekjes zijn als levensgevaarlijk uit onze test gekomen? We zetten ze allemaal op onze zwarte lijst.

Nieuws | 7 september 2017

Waarschuwing: Uil met kerstmuts bij Intratuin

Het speelgoed 'Uil met kerstmuts' dat in de winkels van Intratuin werd verkocht, zorgt bij kleine kinderen voor inslikkingsgevaar. De uil blijkt kleine onderdelen te hebben die los kunnen komen.

Nieuws | 7 september 2017

Chemische stoffen in kinderwagens

De Deense consumentenorganisatie onderzocht kinderwagens en trof bij 6 wagens verontrustende chemische stoffen aan.

4 september 2017

Extra matras: extra risico

Een extra matras in het campingbed omdat het originele nogal dun is? Wij raden het af, zeker voor baby's. Een extra matras brengt namelijk extra veiligheidsrisico's met zich mee.

Nieuws | 25 augustus 2017

Waarschuwing: Houten Puzzel Intertoys

Er kunnen kleine stukjes hout van de Houten Puzzel loskomen. Hierdoor ontstaat het risico op verslikken of verstikken.  

Nieuws | 11 augustus 2017

Waarschuwing: autotransporter New Classic Toys

Het is gebleken dat er van de autotransporter van New Classic Toys met batchnummer 060916 mogelijk kleine onderdelen kunnen loslaten. Deze onderdeeltjes leveren dan verstikkingsgevaar op.

11 augustus 2017

Batterij ingeslikt

Vooral kinderen tussen 1 en 3 jaar vinden batterijen interessant. Met name knoopbatterijen kunnen kleine kinderen zien als een snoepje en in hun mond stoppen. Omdat deze zo klein zijn, is het niet ondenkbaar dat kinderen de batterijen inslikken en dat kan levensgevaarlijk zijn.

Nieuws | 11 augustus 2017

Waarschuwing: Spinner met licht Toys Amsterdam

Spinners zijn er van veel verschillende aanbieders. Heb je spinners met licht van Toys Amsterdam, breng die dan terug naar de winkel. Het batterijvak is makkelijk te openen en als kinderen de batterijen inslikken is dat een groot gevaar.

Nieuws | 11 augustus 2017

Waarschuwing: My First Key Chain

Heb je de 'My First Key Chain' oftewel 'mijn eerste autosleutel' van het merk VC Toys in huis? Dan roept de fabrikant van Cranenbroek je op deze terug te brengen naar de winkel.

Nieuws | 28 juli 2017

Terugroepactie autostoeltje Recaro Optia

Recaro, fabrikant van onder meer autokinderzitjes, roept het Recaro Optia autostoeltje terug. De terugroepactie volgt op een test van de Consumentenbond waarbij het zitje los schoot van het onderstel en met kind en al door de auto vloog.

Nieuws | 7 juli 2017

Traphekje Mila levensgevaarlijk

Traphekje Mila, dat te koop is bij Gamma en Karwei, vertoont in de test van de Consumentenbond flinke tekortkomingen. De Consumentenbond vindt het hekje zo gevaarlijk dat het van de markt moet worden gehaald.

Nieuws | 7 juli 2017

Traphekje Mila onveilig

Voor het derde jaar op rij levert de traphekjestest van de Consumentenbond onveilige traphekjes op. Deze keer gaat het om traphekje Mila dat wordt verkocht bij Gamma en Karwei.

Nieuws | 21 april 2017

Waarschuwing: Kids II Obal Rattle

De rammelende bal van Kids II levert verstikkingsgevaar op. De kleine balletjes kunnen loskomen.Je kunt je geld terugkrijgen.

Eerste indruk | 20 april 2017

Sweakers

Sweakers van het merk Ockyz zijn anti-slipsokken voor het zwemmen. Wij lieten kinderen van 3 tot 13 jaar testen of je er ook echt niet mee uitglijdt in het zwembad.

Nieuws | 20 april 2017

Speelgoedtrampolines niet veilig

De verkoop van 15 speelgoedtrampolines is op last van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) verboden na een onderzoek. Bij alle 15 was er wel iets aan te merken op de veiligheid.

Nieuws | 18 april 2017

Waarschuwing Autotransporter VIGA

Ben je in het bezit van de autotransporter van het merk VIGA? Dan verzoekt de fabrikant je het autootje niet meer te gebruiken en terug te brengen naar de winkel.


Filter op artikelen

Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in