icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Joolz Hub+ Afrader in Kinderwagentest

Nieuws
|
De Joolz Hub+ is als Afrader uit onze test gekomen. Een van de voorwielen kwam los te zitten in de veiligheidstest. Daardoor is de wagen minder stabiel en kan omvallen als je hem op een helling parkeert. Consumenten die een Hub+ hebben met dit probleem, krijgen van Joolz nieuwe onderdelen of een nieuwe wagen.  
Noëlle van der Weel

Noëlle van der Weel , Expert Woning & Huishouden Gepubliceerd op: 8 september 2021

Joolz_Hub_Plus_Kinderwagen_Nieuws

Het voorwiel van de Joolz Hub+ kwam los te zitten bij de duurtest op de rollerband. Dit is een onderdeel van de veiligheidstest, die we uitvoeren volgens de Europese veiligheidsnorm voor kinderwagens. Bij dit testonderdeel moet de kinderwagen 96.000 rondes op een hobbelige rollerband doorstaan. Na deze test bleek dat de schroef in het voorwiel van de Hub+ was losgekomen. Hierdoor zat er flinke speling in het wiel.

Omgekieperd in stabiliteitstest

Het losse wiel maakt de wagen minder stabiel. Daardoor kan hij zijwaarts omvallen als hij bijvoorbeeld op een helling staat. Dat gebeurde ook in onze stabiliteitstest. Daarbij staat de kinderwagen op een helling van 12°. In de wagen zit een dummy zo groot en zwaar als een peuter. Bij deze proef viel de Hub+ zijwaarts om. Daardoor krijgt de Hub+ een 1,7 voor de veiligheidstest en is een Afrader.  

Joolz erg geschrokken

Joolz is erg geschrokken van dit testresultaat en heeft de Hub+ uit onze test onderzocht. Volgens Joolz is het losse wiel een eenmalige fout. Die kan alleen voorkomen bij 1 productiebatch van de Hub+, die rond de zomer van 2020 is geproduceerd. Hub+-wagens die later zijn gemaakt, zouden dit probleem niet meer vertonen.

Dit kun je doen

Aan het batchnummer kun je zien wanneer een Hub+ gemaakt is. Dit staat op een sticker aan de onderkant van het chassis, op de dwarsstang onder het zitje. Let goed op, want het zijn witte letters. Het batchnummer bestaat uit een jaartal (bijvoorbeeld 2020) en een maandnummer (bijvoorbeeld 08). De wagen die wij testten, kwam uit augustus 2020 en heeft dus batchnummer 2020.08.

Heb je een Joolz Hub+ uit 2020.08, dan heb je een wagen uit dezelfde productiebatch als wij. En loop je dus het risico dat ook met jouw wagen iets mis is. Neem dan contact op met de winkel waar je je Hub+ hebt gekocht. Of met Joolz zelf via info@joolz.com. Als het nodig is, krijg je een nieuw onderdeel of zelfs een nieuwe Hub+. Heb je een Hub+ van een latere productiedatum, maar je maakt je toch zorgen? Dan kunnen Joolz of de winkel je uiteraard ook helpen.  

Ook te klein tuigje

Het losse voorwiel was niet het enige probleem met de Hub+. Het tuigje van het zitje blijkt te klein voor een kind van 22 kg. Joolz had zelf ook geconstateerd dat het tuigje kleiner was dan bedoeld en heeft de maat al aangepast. Alle Hub+-wagens die vanaf december 2020 (vanaf batchnummer 2020.12) zijn gemaakt, hebben een tuigje met de juiste maat. Heb je een Hub+ waarvan het tuigje niet goed past? Dan kun je via Joolz of de winkel een nieuw tuigje aanvragen.

 

Schrijf je in voor onze e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.

Nieuw & interessant

 • WAARSCHUWING Brandweerwagen 1200x800
  Nieuws | 3 mei.

  Veiligheidswaarschuwing: speelgoed brandweerwagen

  Bij de brandweerwagen van A.I.&E. kunnen kleine onderdelen loskomen. Hierdoor bestaat er verstikkingsgevaar.
 • WAARSCHUWING babywieg Jill 1200x800
  Nieuws | 28 feb.

  Veiligheidswaarschuwing: Europe babywieg Jill

  In de Europe babywieg Jill van Timgro zit speling in de bodem van de wieg. De bodem kan daardoor uit de wieg vallen. Dit leidt tot levensbedreigende situaties.
 • 3-slimes-afrader
  18 feb.

  Slijm niet altijd veilig

  We hebben 10 slijm-producten getest die in Nederland verkrijgbaar zijn en vonden bij 3 producten een te hoog gehalte aan boor (borium).
 • WAARSCHUWING Pebbles Ledikant Coming Kids 1200x800
  Nieuws | 20 jan.

  Veiligheidswaarschuwing: Pebbles Ledikant

  Bij het ledikantje Pebbles zijn de ruimtes tussen de spijlen in sommige gevallen te klein of te groot. Daardoor kan een kind met de benen en romp door de spijlen heen gaan. Of een kind kan met de nek bekneld raken tussen de spijlen met kans op verstikking.