icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Kinderstoel Ultimo 3 onveilig

Nieuws|De Consumentenbond raadt het gebruik van kinderstoel Ultimo 3 af. De stoel kan omvallen terwijl er een kind in zit. Dit blijkt uit de test kinderstoelen van de Consumentenbond.

Babs van der Staak

Babs van der Staak , Woordvoerder Bijgewerkt op:2 december 2019

Quax Ultimo 3

De Ultimo 3 van fabrikant Quax is te gebruiken op tafelhoogte, keukeneilandhoogte en als laag stoeltje. De Consumentenbond onderwierp het stoeltje aan stabiliteitstesten op alle hoogtes.

Op tafelhoogte bleek de stoel om te kunnen vallen bij zijwaartse belasting. Bijvoorbeeld als een kindje iets op de grond heeft laten vallen en over de armleuningen leunt om het op te pakken. De armleuningen van de kunststofzitting zijn iets naar beneden te buigen. Hierdoor wordt de stoel minder stabiel. De fabrikant herkent zich niet in de resultaten van ons onderzoek.

Volgens de huidige veiligheidsnorm moeten kinderstoelen slagen voor een duurtest en een stabiliteitstest. En de stoel moet voorkomen dat een kind eruit kan klimmen. De Consumentenbond bekeek van 8 nieuwe exemplaren of ze aan die veiligheidsnorm voldoen.

IT16584-0116-00-01DanChair niet duurzaam

Ook de DanChair van Baby Dan kwam niet ongeschonden uit de test. In de duurtest geeft een machine 500 keer een zware stoot op de zitting. Bij de DanChair kwamen er al na 40 stoten scheuren in de zitting. Dit is niet duurzaam en de stoel krijgt dan ook een onvoldoende. Daarnaast is de stoel niet comfortabel omdat de baby op een van de riempjes van het tuigje zit.

Lees ook:

Nieuw & interessant

 • WAARSCHUWING Kakkies 1200x800
  9 jan.

  Veiligheidswaarschuwing: Kakkies Speenkoord

  Uit controle van de NVWA is gebleken dat de metalen bevestigingsclip van het speenkoord kan breken waardoor er kleine onderdelen los kunnen komen. Ook is het speenkoord te lang. Hierdoor bestaat het gevaar op verstikking en/of verwurging.
 • WAARSCHUWING Kidooz 1200x800
  Nieuws  |  9 jan.

  Veiligheidswaarschuwing: Kidooz speenkoorden

  Door een productiefout kan de metalen clip van het speenkoord afbreken waardoor meerdere kleine onderdelen ontstaan. Als kleine kinderen deze kleine delen inslikken kan dat verstikking tot gevolg hebben.
 • WAARSCHUWING Free & Easy slijm 1200x800
  Nieuws  |  9 jan.

  Veiligheidswaarschuwing: Slijm in potje Free & Easy

  Free & Easy heeft een veiligheidswaarschuwing uitgedaan voor Slijm in potje in 4 kleuren. Het bevat teveel boor. Inname kan leiden tot huidirritatie, misselijkheid en diarree. Bij langdurige blootstelling kan blijvend letsel ontstaan en mogelijk gevolgen hebben voor de vruchtbaarheid.
 • WAARSCHUWING Speenketting Hema 1200x800
  Nieuws  |  17 dec.

  Waarschuwing: Speenketting HEMA

  Door een productiefout kan de plastic clip van de speenkettingen van de HEMA afbreken. Hierdoor ontstaat er gevaar op verstikking.