! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Kinderstoel Ultimo 3 onveilig

Nieuws|De Consumentenbond raadt het gebruik van kinderstoel Ultimo 3 af. De stoel kan omvallen terwijl er een kind in zit. Dit blijkt uit de test kinderstoelen van de Consumentenbond.

Babs van der Staak

Babs van der Staak , Woordvoerder Bijgewerkt op:2 december 2019

Quax Ultimo 3

De Ultimo 3 van fabrikant Quax is te gebruiken op tafelhoogte, keukeneilandhoogte en als laag stoeltje. De Consumentenbond onderwierp het stoeltje aan stabiliteitstesten op alle hoogtes.

Op tafelhoogte bleek de stoel om te kunnen vallen bij zijwaartse belasting. Bijvoorbeeld als een kindje iets op de grond heeft laten vallen en over de armleuningen leunt om het op te pakken. De armleuningen van de kunststofzitting zijn iets naar beneden te buigen. Hierdoor wordt de stoel minder stabiel. De fabrikant herkent zich niet in de resultaten van ons onderzoek.

Volgens de huidige veiligheidsnorm moeten kinderstoelen slagen voor een duurtest en een stabiliteitstest. En de stoel moet voorkomen dat een kind eruit kan klimmen. De Consumentenbond bekeek van 8 nieuwe exemplaren of ze aan die veiligheidsnorm voldoen.

IT16584-0116-00-01DanChair niet duurzaam

Ook de DanChair van Baby Dan kwam niet ongeschonden uit de test. In de duurtest geeft een machine 500 keer een zware stoot op de zitting. Bij de DanChair kwamen er al na 40 stoten scheuren in de zitting. Dit is niet duurzaam en de stoel krijgt dan ook een onvoldoende. Daarnaast is de stoel niet comfortabel omdat de baby op een van de riempjes van het tuigje zit.

Lees ook:

Nieuw & interessant

 • Slaapzak witch onderzoek
  Nieuws  |  11 sep.

  Waarschuwing; onveilige slaapzakjes

  Slechts 3 van 15 onderzochte slaapzakjes slaagden voor een veiligheidstest van onze Engelse collega's van Which.
 • Smart kid belt 2
  Nieuws  |  8 sep.

  Consumentenbond wil verkoopverbod onveilige kindergordel

  De kindergordel SmartKidBelt is onveilig en moet van de markt worden gehaald. Uit een botsproef van de Consumentenbond blijkt dat het systeem ernstige tekortkomingen heeft.
 • WAARSCHUWING Loft ledikant 1200x800
  Nieuws  |  25 aug.

  Veiligheidswaarschuwing: Coming Kids ledikant Loft

  Bij de positie van de lattenbodem in de laagste stand, zit een te grote ruimte tussen de lattenbodem en de opstaande zijden. Er bestaat een kans dat een kind bekneld raakt.
 • WAARSCHUWING kijkboek DELTAS 1200x800
  Nieuws  |  21 jul.

  Waarschuwing: kijkboek DELTAS

  DELTAS waarschuwt voor verschillende 'Mijn allereerste kijkboeken'. Er kunnen kleine stukjes foam loskomen, dat bij inname in de mond kan leiden tot verstikkingsgevaar.