! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Test matrasbeschermers en topdekjes

Test
|
De 15 babymatrasbeschermers in deze test zouden het babymatrasje beschermen tegen vocht én 'ademend' zijn. Wij testen de luchtdoorlating van deze matrasbeschermers, topdekjes en hoeslakens. Vijf stuks laten helemaal geen lucht door. 
Noëlle van der Weel

Noëlle van der Weel , Expert Woning & Huishouden Bijgewerkt op: 29 juni 2021

Test luchtdoorlating matrasbeschermers

Laatste update: 29 juni 2021

Wij zijn er bijna..

3 Highlights uit de test

 1. 1
  Matrasbeschermers laten geen lucht door

  Van de 15 matrasbeschermers die we testen op luchtdoorlating laten er 5 zo weinig lucht door dat ze een dikke onvoldoende krijgen. Nog eens 5 zijn zo goed als luchtdicht. Op deze matrasdekjes kan een baby zijn lichaamswarmte moeilijk kwijt en loopt het risico oververhit te raken. Als vocht uit ongelukjes ook nergens naartoe kan omdat de matrasbeschermer waterdicht is, blijft dat vocht bij de baby. De matras mag dan wel schoon blijven, maar de baby wordt er niet beter van.

 2. 2
  Matras maakt geen verschil

  De matrasbeschermers van Aerosleep en Airgosafe testen we in combinatie met het bijbehorende matrasje. We testen ze ook met de IKEA Krummelur-babymatras. Op de IKEA-matras blijken deze dekjes evenveel lucht door te laten als op hun 'eigen' matras. Wil je een van deze matrasbeschermers gebruiken, dan kan dat dus ook prima met je eigen babymatras van een ander merk.

 3. 3
  Liever een goed wasbare tijk

  Je baby heeft helemaal geen matrasje of matrashoes nodig die geen vocht doorlaat. Je kunt beter een babymatras kopen waarvan je de tijk (matrashoes) op 60 °C kunt wassen. Ook kun je beter het matras regelmatig goed luchten. Van deze matrassen kun je de tijk op 60 °C wassen. 

Conclusie

'Waterdicht' en 'ademend' zijn erg moeilijk te verenigen eigenschappen voor een babymatrasbeschermer, blijkt uit deze test. Slechts 2 matrasbeschermers en 1 hoeslakentje laten voldoende lucht door voor een score boven de 6.

Benieuwd naar de testresultaten?

Word lid en krijg direct toegang tot alle testresultaten van onze experts.

Word lid

Al lid? Log dan in

Arrow_Blue

Nieuw & interessant

 • WAARSCHUWING Vingerverf Zeeman 1200x800
  Nieuws | 11 okt.

  Veiligheidswaarschuwing: Vingerverf Zeeman

  In de kleuren geel en rood van de vingerverf van Zeeman blijkt een te hoog gehalte aan conserveringsmiddel te zitten.
 • WAARSCHUWING Boppy Hug en Nest babykussen 1200x800
  Nieuws | 27 sep.

  Veiligheidswaarschuwing: Boppy Hug & Nest babykussen

  Na een terugroepactie in de VS van The Boppy Company wordt een soortgelijk product bekend als het Boppy Hug & Nest babykussen teruggeroepen. Dit babykussen wordt gedistribueerd in Europa en in andere landen (niet in de VS en Canada).
 • Joolz_Hub_Plus_Kinderwagen_Nieuws
  Nieuws | 8 sep.

  Joolz Hub+ Afrader

  De Joolz Hub+ is als Afrader uit onze test gekomen. Een van de voorwielen kwam los te zitten in de veiligheidstest. Daardoor is de wagen minder stabiel en kan omvallen.
 • VT wonen DIY traphekje
  1 sep.

  Waarschuwing: maak dit vtwonen traphekje niet

  Zelf een traphekje maken? Vtwonen geeft op haar website een beschrijving hoe dit je dit doet. Maar let op: dit hekje is absoluut niet veilig.