icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Test matrasbeschermers en topdekjes

Test
|
De 15 babymatrasbeschermers in deze test zouden het babymatrasje beschermen tegen vocht én 'ademend' zijn. Wij testen de luchtdoorlating van deze matrasbeschermers, topdekjes en hoeslakens. Vijf stuks laten helemaal geen lucht door. 
Noëlle van der Weel

Noëlle van der Weel , Expert Woning & Huishouden Bijgewerkt op: 29 juni 2021

babymatras-toplaag

Test luchtdoorlating matrasbeschermers

Laatste update: 29 juni 2021

Wij zijn er bijna..

3 Highlights uit de test

 1. 1
  Matrasbeschermers laten geen lucht door

  Van de 15 matrasbeschermers die we testen op luchtdoorlating laten er 5 zo weinig lucht door dat ze een dikke onvoldoende krijgen. Nog eens 5 zijn zo goed als luchtdicht. Op deze matrasdekjes kan een baby zijn lichaamswarmte moeilijk kwijt en loopt het risico oververhit te raken. Als vocht uit ongelukjes ook nergens naartoe kan omdat de matrasbeschermer waterdicht is, blijft dat vocht bij de baby. De matras mag dan wel schoon blijven, maar de baby wordt er niet beter van.

 2. 2
  Matras maakt geen verschil

  De matrasbeschermers van Aerosleep en Airgosafe testen we in combinatie met het bijbehorende matrasje. We testen ze ook met de IKEA Krummelur-babymatras. Op de IKEA-matras blijken deze dekjes evenveel lucht door te laten als op hun 'eigen' matras. Wil je een van deze matrasbeschermers gebruiken, dan kan dat dus ook prima met je eigen babymatras van een ander merk.

 3. 3
  Liever een goed wasbare tijk

  Je baby heeft helemaal geen matrasje of matrashoes nodig die geen vocht doorlaat. Je kunt beter een babymatras kopen waarvan je de tijk (matrashoes) op 60 °C kunt wassen. Ook kun je beter het matras regelmatig goed luchten. Van deze matrassen kun je de tijk op 60 °C wassen. 

Conclusie

'Waterdicht' en 'ademend' zijn erg moeilijk te verenigen eigenschappen voor een babymatrasbeschermer, blijkt uit deze test. Slechts 2 matrasbeschermers en 1 hoeslakentje laten voldoende lucht door voor een score boven de 6.

Benieuwd naar de testresultaten?

Word lid en krijg direct toegang tot alle testresultaten van onze experts.

Probeer 7 dagen gratis

Heb je al het juiste lidmaatschap? Log dan in

Arrow_Blue

Schrijf je in voor onze e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.

Nieuw & interessant

 • WAARSCHUWING Brandweerwagen 1200x800
  Nieuws | 3 mei.

  Veiligheidswaarschuwing: speelgoed brandweerwagen

  Bij de brandweerwagen van A.I.&E. kunnen kleine onderdelen loskomen. Hierdoor bestaat er verstikkingsgevaar.
 • WAARSCHUWING babywieg Jill 1200x800
  Nieuws | 28 feb.

  Veiligheidswaarschuwing: Europe babywieg Jill

  In de Europe babywieg Jill van Timgro zit speling in de bodem van de wieg. De bodem kan daardoor uit de wieg vallen. Dit leidt tot levensbedreigende situaties.
 • 3-slimes-afrader
  18 feb.

  Slijm niet altijd veilig

  We hebben 10 slijm-producten getest die in Nederland verkrijgbaar zijn en vonden bij 3 producten een te hoog gehalte aan boor (borium).
 • WAARSCHUWING Pebbles Ledikant Coming Kids 1200x800
  Nieuws | 20 jan.

  Veiligheidswaarschuwing: Pebbles Ledikant

  Bij het ledikantje Pebbles zijn de ruimtes tussen de spijlen in sommige gevallen te klein of te groot. Daardoor kan een kind met de benen en romp door de spijlen heen gaan. Of een kind kan met de nek bekneld raken tussen de spijlen met kans op verstikking.