icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Veiligheidswaarschuwing: Babyslaapzak terStal

Nieuws
|
De mogelijkheid bestaat dat de babyslaapzak een foutief label bevat. Het is een winterslaapzak en niet geschikt voor de zomer. Gebruik van de winterslaapzak kan in de zomer leiden tot oververhitting van de baby.

Gepubliceerd op: 10 januari 2023

WAARSCHUWING babyslaapzak terStal 1200x800

Waar gaat het om?

Het gaat om de babyslaapzak van terStal met artikelnummer 7894805. Dit nummer is te vinden in de hals van de slaapzak. Ze zijn verkocht in de periode 16 september 2022 tot 1 december 2022. 

TOG waarde

Het foutieve label vermeldt als TOG waarde 0,5. Dit moet 2,5 zijn. De TOG waarde van de slaapzak geeft aan of het veel warmte vasthoudt of juist koel is. Het is belangrijk dat een baby het niet te warm of te koud heeft tijdens de slaap. Het lijkt dus onterecht een zomerslaapzak.

Advies

Je kunt de babyslaapzak in de winterperiode gewoon gebruiken. In het voorjaar en zomer kun je dat beter niet doen omdat een winterslaapzak in de zomer kan leiden tot oververhitting van een baby.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de klantenservice van terStal op 0546-232 021.

Lees verder

Meer nieuws

Meer nieuws

Nieuw & interessant

 • WAARSCHUWING Ledikant Micha 1200x800
  Nieuws | 15 dec.

  Veiligheidswaarschuwing: Ledikant Micha

  De spijlen van het ledikant Micha staan te ver uit elkaar. Ledematen en de romp van een kind passen tussen de spijlen. Hierdoor bestaat de kans dat een kind met zijn nek vast komt te zitten met gevaar op verstikking.
 • WAARSCHUWING Ledikant Sepp 1200x800
  Nieuws | 15 dec.

  Veiligheidswaarschuwing: Ledikant Sepp

  Het hoofd en voetenbord van het ledikant Sepp hebben randen die als opstapje gebruikt kunnen worden. Hierdoor kan een kind uit het ledikant vallen en ernstige verwondingen oplopen.
 • WAARSCHUWING Babypark kruik 1200x800
  Nieuws | 15 dec.

  Veiligheidswaarschuwing: Aluminium Bedkruik

  Bij een aantal aluminium bedkruiken van Label+ is lekkage ontstaan door corrosievorming vanuit de binnenkant. Hierdoor kunnen er gaatjes ontstaan. Als de kruik is gevuld met heet water bestaat het gevaar op brandwonden.
 • WAARSCHUWING wafelijzer 1200x800
  Nieuws | 28 nov.

  Veiligheidswaarschuwing: Playing Kids wafelijzer

  Bij het Playing Kids wafelijzer van Kruidvat en Trekpleister kunnen schroefjes uit het scharnier loslaten. Dit kan verstikkingsgevaar opleveren.