icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Veiligheidswaarschuwing traphekje Kidsriver Luca

Nieuws
|
Fabrikant Timgro waarschuwt voor veiligheidsproblemen met zijn traphekje Kidsriver Luca. De fabrikant onderzocht het traphekje nadat het faalde in een test van de Consumentenbond. Het kreeg het predicaat Afrader. 
Joyce Donat

Joyce Donat , Woordvoerder Gepubliceerd op: 24 augustus 2021

Traphekje Kidsriver Luca nieuws

De spijlen uit de verlengstukken van het traphekje kunnen breken tijdens gebruik. daardoor kunnen kleine kinderen snijwonden oplopen of door het hekje van de trap afvallen. Het betreft de Kidsriver Luca traphekken met artikelnummer 75000833 en 75000834 verkocht bij Babypark, Babydump en IKenIK.nl.

Controleren of omruilen

Timgro adviseert consumenten die zo'n hekje hebben om de aanhechting van de spijlen van de verlengstukken te controleren op scheuren en, als die er zijn, het hekje niet meer te gebruiken. Consumenten kunnen nieuwe verlengstukken aanvragen of het traphekje terugsturen en omruilen voor een ander model (op het vervangende exemplaar zal het volledige aankoopbedrag van het Luca traphekje in mindering worden gebracht). Fabrikant Timgro is bereikbaar via hun klantenservice: service@timgro.com.

Nog steeds te koop

In juli 2021 vielen drie traphekjes door de mand in een test van de Consumentenbond. Naast de Kidsriver Luca waren dat de Hauck Stop n Safe 2 en het hekje BabyGo Safety Gate. Hauck beloofde het productieproces onder de loep te nemen, maar de Consumentenbond heeft nog niets vernomen van de fabrikant. Stop n Safe 2 is nog steeds, onaangepast, te koop. Het Duitse BabyGo heeft niet gereageerd op de veiligheidsissues die de Consumentenbond vond.

 

 

Nieuw & interessant

 • WAARSCHUWING Brandweerwagen 1200x800
  Nieuws | 3 mei.

  Veiligheidswaarschuwing: speelgoed brandweerwagen

  Bij de brandweerwagen van A.I.&E. kunnen kleine onderdelen loskomen. Hierdoor bestaat er verstikkingsgevaar.
 • WAARSCHUWING babywieg Jill 1200x800
  Nieuws | 28 feb.

  Veiligheidswaarschuwing: Europe babywieg Jill

  In de Europe babywieg Jill van Timgro zit speling in de bodem van de wieg. De bodem kan daardoor uit de wieg vallen. Dit leidt tot levensbedreigende situaties.
 • 3-slimes-afrader
  18 feb.

  Slijm niet altijd veilig

  We hebben 10 slijm-producten getest die in Nederland verkrijgbaar zijn en vonden bij 3 producten een te hoog gehalte aan boor (borium).
 • WAARSCHUWING Pebbles Ledikant Coming Kids 1200x800
  Nieuws | 20 jan.

  Veiligheidswaarschuwing: Pebbles Ledikant

  Bij het ledikantje Pebbles zijn de ruimtes tussen de spijlen in sommige gevallen te klein of te groot. Daardoor kan een kind met de benen en romp door de spijlen heen gaan. Of een kind kan met de nek bekneld raken tussen de spijlen met kans op verstikking.