! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Veiligheidswaarschuwing traphekje Kidsriver Luca

Nieuws
|
Fabrikant Timgro waarschuwt voor veiligheidsproblemen met zijn traphekje Kidsriver Luca. De fabrikant onderzocht het traphekje nadat het faalde in een test van de Consumentenbond. Het kreeg het predicaat Afrader. 
Joyce Donat

Joyce Donat , Woordvoerder Gepubliceerd op: 24 augustus 2021

De spijlen uit de verlengstukken van het traphekje kunnen breken tijdens gebruik. daardoor kunnen kleine kinderen snijwonden oplopen of door het hekje van de trap afvallen. Het betreft de Kidsriver Luca traphekken met artikelnummer 75000833 en 75000834 verkocht bij Babypark, Babydump en IKenIK.nl.

Controleren of omruilen

Timgro adviseert consumenten die zo'n hekje hebben om de aanhechting van de spijlen van de verlengstukken te controleren op scheuren en, als die er zijn, het hekje niet meer te gebruiken. Consumenten kunnen nieuwe verlengstukken aanvragen of het traphekje terugsturen en omruilen voor een ander model (op het vervangende exemplaar zal het volledige aankoopbedrag van het Luca traphekje in mindering worden gebracht). Fabrikant Timgro is bereikbaar via hun klantenservice: service@timgro.com.

Nog steeds te koop

In juli 2021 vielen drie traphekjes door de mand in een test van de Consumentenbond. Naast de Kidsriver Luca waren dat de Hauck Stop n Safe 2 en het hekje BabyGo Safety Gate. Hauck beloofde het productieproces onder de loep te nemen, maar de Consumentenbond heeft nog niets vernomen van de fabrikant. Stop n Safe 2 is nog steeds, onaangepast, te koop. Het Duitse BabyGo heeft niet gereageerd op de veiligheidsissues die de Consumentenbond vond.

 

 

Nieuw & interessant

 • WAARSCHUWING Vingerverf Zeeman 1200x800
  Nieuws | 11 okt.

  Veiligheidswaarschuwing: Vingerverf Zeeman

  In de kleuren geel en rood van de vingerverf van Zeeman blijkt een te hoog gehalte aan conserveringsmiddel te zitten.
 • WAARSCHUWING Boppy Hug en Nest babykussen 1200x800
  Nieuws | 27 sep.

  Veiligheidswaarschuwing: Boppy Hug & Nest babykussen

  Na een terugroepactie in de VS van The Boppy Company wordt een soortgelijk product bekend als het Boppy Hug & Nest babykussen teruggeroepen. Dit babykussen wordt gedistribueerd in Europa en in andere landen (niet in de VS en Canada).
 • Joolz_Hub_Plus_Kinderwagen_Nieuws
  Nieuws | 8 sep.

  Joolz Hub+ Afrader

  De Joolz Hub+ is als Afrader uit onze test gekomen. Een van de voorwielen kwam los te zitten in de veiligheidstest. Daardoor is de wagen minder stabiel en kan omvallen.
 • VT wonen DIY traphekje
  1 sep.

  Waarschuwing: maak dit vtwonen traphekje niet

  Zelf een traphekje maken? Vtwonen geeft op haar website een beschrijving hoe dit je dit doet. Maar let op: dit hekje is absoluut niet veilig.