icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Waarschuwing: maak dit vtwonen traphekje niet

Zelf een traphekje maken? Vtwonen geeft op haar website een beschrijving hoe dit je dit doet. Maar let op: dit hekje is absoluut niet veilig.
Lauri Ten Grotenhuis

Lauri Ten Grotenhuis , Expert Woning & Huishouden Gepubliceerd op: 1 september 2021

VT wonen DIY traphekje

Op de website van vtwonen staan instructies voor een ‘do it yourself’ traphekje. Dat zou mooier zijn en precies op maat. Maar dit hekje voldoet bij lange na niet aan de veiligheidseisen.

Niet stevig genoeg

Om een traphekje te openen is het namelijk belangrijk dat er altijd 2 handelingen verricht moeten worden. Dat is bij dit hekje niet het geval en het gebruikte slotje is eenvoudig door een kind te openen. Ook is het simpele slotje zeker niet stevig genoeg om het gewicht van een kindje tegen te houden. Dat is erg gevaarlijk als je het hekje bovenaan de trap gebruikt.

Het is erg belangrijk dat er geen scherpe randjes of hoekjes aan een hekje zitten waar een kind zich aan kan bezeren. In de beperkte uitleg op de site staat niet vermeld dat de randen goed afgerond moeten worden.

Geen veiligheidsinstructies

Ook is het belangrijk hoe het hekje wordt opgehangen. Door de instructies te volgen die worden meegeleverd bij een traphekje zorg je ervoor dat het hekje op de juiste manier wordt geïnstalleerd. Daardoor is het hekje veilig te gebruiken en kan je kind niet vast komen te zitten onder het hekje. Deze instructies missen volledig bij vtwonen.

Veilige traphekjes

Kijk in onze vergelijker om te zien welke traphekjes je wel veilig kunt gebruiken. In onze vergelijker zie je precies voor welke breedte een hekje geschikt is. Voor elk trapgat kun je een traphekje op maat maken, dat is geen reden om zelf te gaan knutselen. Wil je graag zo’n houten hekje? In onze vergelijker kun je filteren op het gebruikte materiaal. We hebben ook verschillende houten hekjes getest.

Schrijf je in voor onze e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.

Nieuw & interessant

 • WAARSCHUWING Brandweerwagen 1200x800
  Nieuws | 3 mei.

  Veiligheidswaarschuwing: speelgoed brandweerwagen

  Bij de brandweerwagen van A.I.&E. kunnen kleine onderdelen loskomen. Hierdoor bestaat er verstikkingsgevaar.
 • WAARSCHUWING babywieg Jill 1200x800
  Nieuws | 28 feb.

  Veiligheidswaarschuwing: Europe babywieg Jill

  In de Europe babywieg Jill van Timgro zit speling in de bodem van de wieg. De bodem kan daardoor uit de wieg vallen. Dit leidt tot levensbedreigende situaties.
 • 3-slimes-afrader
  18 feb.

  Slijm niet altijd veilig

  We hebben 10 slijm-producten getest die in Nederland verkrijgbaar zijn en vonden bij 3 producten een te hoog gehalte aan boor (borium).
 • WAARSCHUWING Pebbles Ledikant Coming Kids 1200x800
  Nieuws | 20 jan.

  Veiligheidswaarschuwing: Pebbles Ledikant

  Bij het ledikantje Pebbles zijn de ruimtes tussen de spijlen in sommige gevallen te klein of te groot. Daardoor kan een kind met de benen en romp door de spijlen heen gaan. Of een kind kan met de nek bekneld raken tussen de spijlen met kans op verstikking.