icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Weer 3 onveilige traphekjes

Nieuws|Bij een test van traphekjes van de Consumentenbond krijgen weer 3 modellen het predicaat Afrader. De Babydan Avantgarde en de Europe Baby Elba traphekje wit doorstonden een botsing met een gewicht van 10 kilo niet. En van de Hauck autoclose ’n Stop werkte de automatische sluiting niet goed.

Babs van der Staak

Babs van der Staak , Woordvoerder Gepubliceerd op:30 maart 2020

Traphekje nieuws 2020

Sandra Molenaar, directeur Consumentenbond: ‘Het is zorgelijk dat juist een product dat ouders aanschaffen om hun kinderen te beschermen, niet de veiligheid biedt die ze mogen verwachten. Fabrikanten moeten betere kwaliteitscontroles uitvoeren.’ De Consumentenbond kocht de 3 traphekjes in reguliere winkels en testte ze volgens de Europese veiligheidsnorm 1930:2011. De Consumentenbond is in gesprek met de fabrikanten over de uitslag.

Zwarte lijst

De Consumentenbond heeft zijn testresultaten gedeeld met de toezichthouder NVWA. Ook in eerdere onderzoeken stuitte de Consumentenbond regelmatig op onveilige traphekjes. Die zijn nieuw niet meer te koop, maar nog wel tweedehands te krijgen of in gebruik bij consumenten thuis. De Consumentenbond heeft daarom een zwarte lijst met onveilige traphekjes.

Lees ook:

Nieuw & interessant

 • Slaapzak witch onderzoek
  Nieuws  |  11 sep.

  Waarschuwing; onveilige slaapzakjes

  Slechts 3 van 15 onderzochte slaapzakjes slaagden voor een veiligheidstest van onze Engelse collega's van Which.
 • Smart kid belt 2
  Nieuws  |  8 sep.

  Consumentenbond wil verkoopverbod onveilige kindergordel

  De kindergordel SmartKidBelt is onveilig en moet van de markt worden gehaald. Uit een botsproef van de Consumentenbond blijkt dat het systeem ernstige tekortkomingen heeft.
 • WAARSCHUWING Loft ledikant 1200x800
  Nieuws  |  25 aug.

  Veiligheidswaarschuwing: Coming Kids ledikant Loft

  Bij de positie van de lattenbodem in de laagste stand, zit een te grote ruimte tussen de lattenbodem en de opstaande zijden. Er bestaat een kans dat een kind bekneld raakt.
 • WAARSCHUWING kijkboek DELTAS 1200x800
  Nieuws  |  21 jul.

  Waarschuwing: kijkboek DELTAS

  DELTAS waarschuwt voor verschillende 'Mijn allereerste kijkboeken'. Er kunnen kleine stukjes foam loskomen, dat bij inname in de mond kan leiden tot verstikkingsgevaar.