icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Archief Je kind online

Hier vind je alle artikelen die gaan over je kind online. 


2020

23 maart 2020

4 Kids gps-horloges gehacked

We lieten 4 gps-horloges voor kinderen professioneel hacken. In 2 van de 4 onderzochte gps-horloges vonden we ernstige gebreken.

2019

Test | 5 december 2019

Beste goedkope smartphones

Een goede smartphone hoeft helemaal niet duur te zijn. Van de ruim 100 geteste modellen zijn dit de 5 beste goedkope smartphones.

Eerste indruk | 4 maart 2019

Tele2 Slimme wifi

Tele2 verhuurt voor €5 per maand een set van drie wifi-versterkers aan klanten die thuis geen optimale wifi-verbinding hebben.

Eerste indruk | 7 februari 2019

YouTube Kids

De kindervariant van Google's populaire videoplatform is in Nederland beschikbaar: YouTube Kids. Is YouTube Kids écht kindvriendelijk?

2018

Eerste indruk | 8 november 2018

Grownhub app

Met de Grownhub app kun je in de gaten houden wat je kind allemaal doet met zijn smartphone of tablet.

Eerste indruk | 29 oktober 2018

Tele2 Kids 1GB

Dit sim-only abonnement met internet, datalimiet en onbeperkt bellen naar 3 nummers is speciaal voor kinderen. Is dit abonnement zo aantrekkelijk als het lijkt?

Test | 21 augustus 2018

Beste goedkope smartphones, herfst 2018

Een goede smartphone hoeft helemaal niet duur te zijn. Wij zoeken uit wat de beste budget smartphones onder de €300 zijn.

Test | 20 juli 2018

Test kindertablets 2018

Wat zijn de beste tablets voor je kind? We zochten het voor je uit in een test van 7 tablets. Bekijk de testresultaten.

5 juli 2018

Schadelijke filmpjes op YouTube

YouTube staat vol met leuke, nuttige, maar ook bizarre filmpjes en schadelijke filmpjes voor kinderen. Hoe voorkom je dat ze naar dit soort beelden kijken?

1 juni 2018

Kinderen en sociale media: 16 plus

Ouders van kinderen onder de 16 jaar moeten hun kind toestemming geven voor een account op social media. Maar bedrijven passen de regels verschillend toe.

31 mei 2018

Oogklachten door te veel schermen

Hoe schadelijk is een smartphone of tablet gebruiken precies voor de ogen van je kind? En wat kun je als ouder doen om de schade te beperken?

29 maart 2018

Ouderlijk toezicht bij tv kijken

Sommige tv-programma's zijn niet geschikt voor kinderen. Maar je kunt niet altijd in de gaten houden wat ze zien. Gelukkig kun je zenders eenvoudig blokkeren.

12 maart 2018

Nieuwe privacywet: wat betekent dit voor kinderen?

De nieuwe privacywet (AVG) vanaf mei 2018 van kracht. Deze nieuwe wet leg onder andere het delen van gegevens van kinderen aan banden.

6 februari 2018

Privacy in spelletjes

Veel (online) spelletjes hebben een chatfunctie. Het betekent ook dat je kind contact kan hebben met wildvreemden. Hoe bewaak je de privacy van je kind?

5 februari 2018

Privacy op de telefoon

Het is niet moeilijk om de online privacy van je kind te beschermen tegen bedrijven die stiekem willen meekijken. We geven een overzicht van stappen die je kunt zetten.

25 januari 2018

Abonnement of prepaid voor je kind

Hoe breng je je kinderen bij wat je per maand betaalt voor belminuten en MB's voor hun smartphone? En hoe voorkom je hoge rekeningen achteraf?

25 januari 2018

Welke telefoon voor je kind?

Je geeft je kind misschien niet graag de nieuwste, duurste telefoon. Gelukkig zijn er prima telefoons voor minder dan €200.

18 januari 2018

Kinderen en sociale media

Al vanaf een jaar of 9 maken kinderen gebruik van sociaal media. Wat doen ze daar? En hoe zorg je dat hun privacy gewaarborgd blijft?

Eerste indruk | 9 januari 2018

Circle with Disney

Bang dat de kinderen verkeerde dingen zien op internet of te veel uren online zijn? Installeer de Circle with Disney in je thuisnetwerk. Hij blokkeert content voor volwassenen op de toestellen van je kinderen en beperkt wifigebruik tot een bepaalde tijd.

2017

Eerste indruk | 7 december 2017

Kurio Tab Advance

De Kurio Tab Advance Telekids Tablet is een degelijke kindertablet, zowel voor de kids zelf als voor de ouders. Met een prijs van €120 is hij wel aan de dure kant.


Filter op artikelen

Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in