icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief Je kind online

Hier vind je alle artikelen die gaan over je kind online. 


2018

17 mei 2018

Kinderen en sociale media: 16 plus

Kinderen jonger dan 16 jaar hebben straks toestemming nodig van hun ouders voor een account waarmee ze gegevens delen met een bedrijf. Bedrijven passen de nieuwe regels verschillend toe. Wij zetten de belangrijkste sociale media op een rij.

Test | 15 mei 2018

Beste goedkope smartphones

Een goede smartphone hoeft helemaal niet duur te zijn. Wij zoeken uit wat de beste budget smartphones onder de €300 zijn.

29 maart 2018

Ouderlijk toezicht bij tv kijken

Sommige tv-programma's zijn niet geschikt voor kinderen. Maar kunt niet altijd naast ze gaan zitten om in de gaten te houden wat ze zien. Gelukkig kun je zenders of content eenvoudig blokkeren.

12 maart 2018

Nieuwe privacywet: wat betekent dit voor kinderen?

De Algemene Verordening Gegevensbescherming is vanaf mei 2018 van kracht. Een nieuwe privacywet die onder andere het delen van gegevens van kinderen aan banden legt.

Test | 16 februari 2018

Beste goedkope smartphones

Een goede smartphone hoeft helemaal niet duur te zijn. Wij zoeken uit wat de beste smartphones onder de €300 zijn.

6 februari 2018

Privacy in spelletjes

Veel (online) spelletjes hebben een chatfunctie: je kind kan kletsen over het spel met zijn vrienden. Op zich een leuke toevoeging die op de kinderen een enorme aantrekkingskracht heeft. Maar het betekent ook dat je kind contact kan hebben met wildvreemden. Hoe zorg je ervoor dat de privacy van je kind bewaard blijft?

5 februari 2018

Privacy op de telefoon

Het is niet moeilijk om de online privacy van je kind te beschermen tegen bedrijven die stiekem willen meekijken. We geven een overzicht van stappen die je kunt zetten. Zorg ervoor dat er niet ongewild gegevens worden gedeeld vanaf de telefoon of tablet van je kind.

25 januari 2018

Abonnement of prepaid voor je kind

Vaak hebben kinderen nog geen idee hoeveel bellen en internetten eigenlijk kost. Hoe breng je je kinderen bij wat je per maand betaalt voor belminuten en MB's? En hoe voorkom je hoge rekeningen achteraf?

25 januari 2018

Welke telefoon voor je kind?

Je geeft je kind misschien niet graag de nieuwste, duurste telefoon. Gelukkig is dat ook niet nodig: er zijn prima telefoons voor minder dan €200. Of je hebt zelf nog een oud toestel liggen. Waar let je op bij de eerste smartphone voor je kind?

18 januari 2018

Kinderen en sociale media

Al vanaf een jaar of 9 maken kinderen gebruik van sociaal media. Wat doen ze daar? En hoe zorg je dat hun privacy gewaarborgd blijft?

Eerste indruk | 9 januari 2018

Circle with Disney

Bang dat de kinderen verkeerde dingen zien op internet of te veel uren online zijn? Installeer de Circle with Disney in je thuisnetwerk. Hij blokkeert content voor volwassenen op de toestellen van je kinderen en beperkt wifigebruik tot een bepaalde tijd.

2017

Eerste indruk | 7 december 2017

Kurio Tab Advance

De Kurio Tab Advance Telekids Tablet is een degelijke kindertablet, zowel voor de kids zelf als voor de ouders. Met een prijs van €120 is hij wel aan de dure kant.

5 december 2017

Archief Je kind online

Hier vind je alle artikelen die gaan over je kind online. 

5 december 2017

Je kind online

Al vanaf jonge leeftijd zijn kinderen online. Van kindertablet gaan ze via de computers op school op weg naar hun eigen smartphone. Welke apparaten zijn geschikt voor jouw kind? En hoe zorg je dat ze dat veilig kunnen internetten met de nodige privacy?

Test | 17 november 2017

Beste goedkope tablets

Elk half jaar maken we een overzicht van de beste goedkope tablets. Onze keuze voor de winter van 2017/2018 is gevallen op 3 tablets tot €200 en 1 van €250. Met deze tablets kun je comfortabel internetten, lezen en streaming video kijken.

5 juli 2017

Kinderen en tablets

Kinderen spelen soms liever met een tablet dan met hun speelgoed. Hoe zorg je ervoor dat het niet uit de hand loopt?

2 maart 2017

Je tablet geschikt maken voor je kind

In plaats van een aparte kindertablet te kopen kun je ook je eigen tablet geschikt maken voor je kind. Bekijk hoe je restricties instelt op je iPad of Android-tablet.

2016

14 september 2016

Goedkope laptop: waar let je op?

Behalve luxe snelheidsmonsters zie je in de winkel ook goedkope laptops van minder dan €400. Waar moet je op letten bij een goedkope laptop?

Test | 15 juli 2016

Top 5 kindertablets

Een tablet is het uitgelezen apparaat voor een kind (vanaf ongeveer 3 jaar) om in aanraking te komen met de digitale wereld. We namen 5 goedkope tablets voor kinderen onder de loep.

26 mei 2016

Apps voor kinderen

Heb je een geschikte tablet voor je kind of kleinkind? Dan wil je daar natuurlijk ook leuke apps op zetten. Bekijk onze selectie van geschikte apps voor jonge kinderen.


Filter op artikelen

Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in