icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Beste goedkope smartphones, lente 2019

Test|Een goede smartphone hoeft helemaal niet duur te zijn. Van de ruim 150 geteste modellen zijn dit de 5 beste budgetsmartphones voor €300 of minder.

Andre van Zwet

Andre van Zwet , Expert Elektronica Gepubliceerd op:13 februari 2019

smartphone-algemeen2

Voorkom een miskoop

Met onze test zie je in één oogopslag welke smartphones goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

De beste smartphone

Huisbaasje

Beste smartphones voor €300 of minder

Van de ruim 150 geteste smartphones - van meer dan 20 verschillende merken - selecteren we de beste telefoons voor €300 of minder. Veel toestellen zijn duurder, maar voor €300 of minder zijn er al toestellen verkrijgbaar die veel waar voor hun geld bieden.

Waarom zou ik meer dan €300 uitgeven?

De beste smartphones kosten meer dan €300. Ze zijn sneller, hebben een betere camera, meer opslagruimte en zijn vaak stof- en waterbestendig. Op sommige vlakken doen budgetsmartphones niet onder voor duurdere modellen. Bellen met goede spraakkwaliteit kan vaak net zo goed met een goedkope model, en ook de batterijduur is vaak vergelijkbaar met duurdere smartphones.

Hoe selecteren we deze smartphones? 

Alle gekozen smartphones kosten maximaal €300 en hebben minimaal Android 8.0. Het Android 8 besturingssysteem kwam in augustus 2017 op de markt. Ook het Android Beveiligingsniveau moet in de afgelopen 5 maanden zijn bijgewerkt.

Koop liever geen smartphone met oude software. Wij vinden dat fabrikanten hun producten sneller en langer van updates moeten voorzien. Mee eens? Steun onze actie Updaten!

Meer smartphones:

Bekijk de beste goedkope smartphones

Lees ook over andere goedkope smartphones. Ieder kwartaal schrijven we over de beste goedkope smartphones en bekijken we de beste goedkope tablets.

Nieuwste artikelen

Nieuw & interessant

 • Grownhub-hoofdbeeld
  Eerste indruk  |  11 apr.

  Grownhub app

  Met de Grownhub app kun je in de gaten houden wat je kind allemaal doet met zijn smartphone of tablet.
 • tele2-slim-wifi
  Eerste indruk  |  4 mrt.

  Tele2 Slimme wifi

  Tele2 verhuurt voor €5 per maand een set van drie wifi-versterkers aan klanten die thuis geen optimale wifi-verbinding hebben.
 • youtubekids-tablet
  Eerste indruk  |  8 feb.

  YouTube Kids

  De kindervariant van Google's populaire videoplatform is in Nederland beschikbaar: YouTube Kids. Is YouTube Kids écht kindvriendelijk?
 • kind-tablet-online
  7 dec.

  Apps voor kinderen

  Apps voor kinderen zijn er in overvloed, ook voor de allerjongsten. Maar ze zijn niet allemaal geschikt. Wij geven tips per leeftijdscategorie.