icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Beste goedkope smartphones, herfst 2019

Test|Een goede smartphone hoeft helemaal niet duur te zijn. Van de ruim 100 geteste modellen die je nu in de winkel kan kopen, zijn dit de 5 beste budgetsmartphones voor €300 of minder.

Andre van Zwet

Andre van Zwet , Expert Elektronica Gepubliceerd op:5 september 2019

Smartphone2_1200x800

Beste smartphones voor €300 of minder

Van de ruim 100 geteste smartphones selecteren we de beste telefoons voor €300 of minder. Veel toestellen zijn duurder, maar voor €300 of minder zijn er al toestellen verkrijgbaar die veel waar voor hun geld bieden.

Op de Motorola Moto g⁶ plus na hebben alle geselecteerde modellen een zogenaamde ‘notch’: een inkeping in de bovenkant van het scherm waardoor er 'meer scherm' op het toestel past.

Voorkom een miskoop

Met onze test zie je in één oogopslag welke smartphones goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

De beste smartphone

Context Specific Graphic COD Mobiel

Waarom zou ik meer dan €300 uitgeven?

De beste smartphones kosten meer dan €300. Ze zijn sneller, hebben een betere camera en zijn vaak stof- en waterbestendig. Op sommige vlakken doen budgetsmartphones niet onder voor duurdere modellen. Bellen met goede spraakkwaliteit kan vaak net zo goed met een goedkoop model, en ook de batterijduur is vaak vergelijkbaar met duurdere smartphones.

Hoe selecteren we deze smartphones? 

Alle gekozen smartphones kosten maximaal €300 en hebben minimaal Android 9. Het Android 9 besturingssysteem kwam in maart 2018 op de markt. Ook het Android beveiligingsniveau moet in de afgelopen 5 maanden zijn bijgewerkt.

Android 10 is sinds 4 september verkrijgbaar voor een groeiend aantal smartphones, maar er zijn nog geen budgetmodellen met dit besturingssysteem.

Koop liever geen smartphone met oude software. Wij vinden dat fabrikanten hun producten sneller en langer van updates moeten voorzien. Lees meer over onze actie Updaten!

Meer smartphones:

Bekijk de beste goedkope smartphones

Lees ook over andere goedkope smartphones. Ieder kwartaal schrijven we over de beste goedkope smartphones en bekijken we de beste goedkope tablets. 

Nieuw & interessant

 • tablet-sfeerbeeld-trein
  Test  |  28 jun.

  Beste goedkope tablets - zomer 2019

  Een goede tablet hoeft niet duur te zijn. Met de beste goedkope tablets onder de €250 kun je comfortabel internetten, lezen en video's streamen.
 • smartphone-huiskamer
  Test  |  29 mei.

  Beste goedkope smartphones, zomer 2019

  Een goede smartphone hoeft helemaal niet duur te zijn. Van de ruim 150 geteste modellen zijn dit de 5 beste budgetsmartphones.
 • Grownhub-hoofdbeeld
  Eerste indruk  |  11 apr.

  Grownhub app

  Met de Grownhub app kun je in de gaten houden wat je kind allemaal doet met zijn smartphone of tablet.
 • tele2-slim-wifi
  Eerste indruk  |  4 mrt.

  Tele2 Slimme wifi

  Tele2 verhuurt voor €5 per maand een set van drie wifi-versterkers aan klanten die thuis geen optimale wifi-verbinding hebben.