icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Beste goedkope tablets - zomer 2019

Test|Een goede tablet hoeft niet duur te zijn. Met de beste goedkope tablets kun je comfortabel internetten, lezen en video's streamen. Bekijk onze keuze van de beste 4 tablets tot €250.

Elvin Dujardin

Elvin Dujardin , Expert Elektronica Bijgewerkt op:28 juni 2019

tablet-sfeerbeeld-trein

Beste goedkope tablets tot €250

Goedkoop is natuurlijk een relatief begrip. Wat voor de een goedkoop is, kan voor de ander te duur zijn. Daarbij speelt je budget een rol, maar ook de wensen en redenen om voor een bepaalde tablet te kiezen. 

We hebben een selectie samengesteld van 4 tablets tot €250, waarvan de goedkoopste €190 kost. Voor minder dan €250 hebben we geen aanraders gevonden. De duurste is een slag beter dan de rest en biedt het meeste waar voor zijn geld, maar allemaal zijn ze prima geschikt voor dagelijks gebruik.

Wat doen ze goed?

Net als goedkope smartphones worden goedkope tablets gelukkig steeds beter. Vooral Samsung heeft de afgelopen jaren flinke stappen gezet en is het niveau van de meeste andere merken ontstegen. Wel zijn er weinig merken die nog regelmatig goedkope Android-tablets maken.

De beste goedkope tablets van nu zijn op sommige punten net zo goed als veel luxere tablets. Ze zijn een stuk rijker uitgerust en hebben daarnaast meestal een mooier en vooral scherper display. Ook zijn ze merkbaar sneller dan voorheen en dan andere goedkope tablets.

Verder zijn er steeds meer goedkope tablets met een relatief comfortabele 32 GB-opslag in plaats van een krappe 16 GB. Ook de wifi-ontvangst is bij goedkope tablets over de hele linie verbeterd.

Waar lever je op in?

Goedkope tablets zijn vaak net wat dikker en zwaarder dan luxere modellen. De behuizing is vaak van matig afgewerkt plastic.

Algemene kenmerken van goedkope tablets tot €200 zijn middelmatige schermkwaliteit en snelheid en minder extra’s zoals een vingerafdruk- of gezichtsscanner, USB C-aansluiting of NFC-chip.

Voorkom een miskoop

Met onze test zie je in 1 oogopslag welke tablets goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

De beste tablets

Tablets@0,1x

Minimaal Android 8

Alle 4 de tablets in onze lijst zijn of worden voorzien van Android 8 of 8.1. Er zijn nog wel meer goede tablets te vinden van onder de €250, maar die draaien op een verouderde Android-versie en krijgen hoogst waarschijnlijk geen updates meer. We hebben deze tablets daarom uitgesloten van ons overzicht.

Bekijk ons overzicht van Android-updates op tablets en lees waarom een actuele versie van het besturingssysteem belangrijk is.

Liever een iPad?

Ook de instapprijs van een Apple iPad is al enkele jaren aan het dalen, maar de goedkoopste iPad kost nog altijd meer dan €300. Bekijk het testresultaat en de eerste indruk van de betaalbare iPad (2018) of bekijk alle iPads die we hebben getest.

Lees meer:

Nieuw & interessant

 • Smartphone2_1200x800
  Test  |  5 sep.

  Beste goedkope smartphones

  Een goede smartphone hoeft helemaal niet duur te zijn. Van de ruim 100 geteste modellen zijn dit de 5 beste budgetsmartphones.
 • smartphone-huiskamer
  Test  |  29 mei.

  Beste goedkope smartphones, zomer 2019

  Een goede smartphone hoeft helemaal niet duur te zijn. Van de ruim 150 geteste modellen zijn dit de 5 beste budgetsmartphones.
 • Grownhub-hoofdbeeld
  Eerste indruk  |  11 apr.

  Grownhub app

  Met de Grownhub app kun je in de gaten houden wat je kind allemaal doet met zijn smartphone of tablet.
 • tele2-slim-wifi
  Eerste indruk  |  4 mrt.

  Tele2 Slimme wifi

  Tele2 verhuurt voor €5 per maand een set van drie wifi-versterkers aan klanten die thuis geen optimale wifi-verbinding hebben.