icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

De beste kindermatrassen

Regelmatig testen we babymatrassen van 60 x 120 cm voor ledikantjes. We testten bekende merken zoals Aerosleep en Angelcare, en matrasjes van onder andere IKEA. De belangrijkste aandachtspunten van deze test zijn ventilatie, lichaamsondersteuning en de wasbaarheid van de tijk. LET OP: IKEA wijzigt begin 2018 zijn complete collectie babymatrassen. Zodra de nieuwe collectie in de winkel ligt, zullen we deze testen.

Welke kindermatras komt als Beste uit de Test en welke is Beste Koop?

Noelle van der Weel
Noelle van der Weel

Expert Woning & Huishouden


De best geteste kindermatras

Lees alles over de geteste kindermatrassen, kooptips, Beste uit de Test en Beste Koop. Bekijk de testresultaten (alleen voor leden) of koop het losse testrapport kindermatrassen (ook voor niet-leden).

Bekijk de testresultaten Bestel het testrapport Kindermatrassen
 • Beste_detail_Kindermatrassen

  Beste uit de Test

  Vanaf € 132,15

  Testoordeel 7,8

  0 reviews

 • Beste_detail_Kindermatrassen

  Beste uit de Test

  Richtprijs € 170,-

  Testoordeel 7,8

  0 reviews

De beste kindermatrassen

Top 4 aandachtspunten uit de kindermatrassentest

 1. Ventilatie: de beoordelingen voor de ventilatie lopen uiteen van een 10 tot een 3,8. Eén matras claimt uitstekende ventilatie, maar doet het maar heel gemiddeld. 
 2. Duurtest: een van de duurdere matrassen van een gerenommeerd merk verliest in de duurtest maar liefst 30% aan hoogte en hardheid.
 3. Wasbaarheid van de tijk: bij enkele babymatrassen mag de tijk niet worden gewassen! 
 4. Lichaamsondersteuning: veel matrassen geven aan baby's minder goed steun dan aan peuters.​Welke doen het wel goed? Maak je los van de mooie beloften van de fabrikant en de verkooppraatjes in de winkel.

Kies op een objectieve manier de beste matras voor je baby of peuter! Bekijk de testresultaten.

Best geteste kindermatrassen

De kindermatrassen zijn onder andere getest op: 

 • lichaamsondersteuning
 • ventilatie
 • wasbaarheid van de tijk
 • levensduur

Wat blijkt? De claims van de fabrikant zijn geen garantie voor een goede matras. Een matras van een bekend merk, met  veel reclame in babywinkels en tijdschriften voor aanstaande moeders, scoort dikke onvoldoendes bij de levensduurtest. En: de duurste matras krijgt een heel gemiddeld testoordeel. De beste matrassen zijn niet de duurste...

Tip: bekijk eerst de resultaten van onze onafhankelijke kindermatrassentest voor je een kindermatras koopt.

Grondig getest

Om de beste kindermatras te ontdekken, hebben wij de matrassen in deze test aan grondige tests onderworpen. Ons onafhankelijke testlab testte de ventilatie, lichaamsondersteuning en levensduur met speciaal ontworpen geavanceerde apparatuur. Zo ontdekten wij diverse fabels en loze claims.

Bekijk de testresultaten, vergelijk de matrassen en kies de matras die het best voldoet aan jouw wensen.

Onafhankelijk onderzoek

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je op ons advies volledig vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen betalen wij van de contributie van onze leden. Wil je dat wij onafhankelijk onderzoek kunnen blijven doen? Sluit je aan bij de Consumentenbond. Je bespaart daarbij tot honderden euro's per jaar en profiteert van vele voordelen!

Bekijk de testresultaten