icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

kinderopvang-header.jpg

Kinderopvang

Als je kinderen krijgt, heb je soms ook opvang nodig. Een incidentele oppas of kinderopvang op vaste dagen. Wat kost kinderopvang en waarmee moet je rekening te houden? En kom je in aanmerking voor kinderopvangtoeslag?

Priscilla Blok

Priscilla Blok , Expert Geld & Verzekeren Bijgewerkt op:2 december 2019


Kinderopvang

Ga je na je verlof weer aan het werk, dan wil je je kind met een gerust hart achterlaten bij de kinderopvang. Bij een kinderdagverblijf is een prettige sfeer belangrijk, maar let ook op de kwaliteit van de opvang.

Checklist kinderopvang

Er zijn verschillende vormen van opvang. Je kunt kiezen voor een gastouder, kinderdagverblijf of peuterspeelzaal. De prijzen van deze vormen van opvang verschillen. Bekijk wat de kosten zijn van de verschillende vormen van kinderopvang.

Krijg je kinderopvangtoeslag?

Oppas

Wil je een avondje of dagje samen uit, dan kiezen veel ouders voor een oppas. Hoe vind je een goede oppas? En wat betaal je? We vroegen onze Facebook-volgers van Baby&Kind om raad. Ook het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting geeft advies.

Lees meer over oppas voor je kind

Ouderschapsverlof

Wil je na je zwangerschapsverlof wat langer thuisblijven? Of overweeg jij of je partner om tijdelijk minder te gaan werken? Dan kun je ouderschapsverlof opnemen. Je hebt hier als ouder recht op.

Lees meer over ouderschapsverlof

Nieuw & interessant

 • Kosten kinderopvang
  27 aug.

  Wat kost kinderopvang?

  Kijk niet alleen naar de kwaliteit van de kinderopvang, maar ook naar de prijs en het aanbod. Je kunt ook kiezen voor een gastouder of peuterspeelzaal.
 • Kosten kinderopvang
  Nieuws  |  20 apr.

  Compensatie eigen bijdrage kinderopvang rond

  De compensatieregeling voor de eigen bijdrage van niet-genoten kinderopvang tijdens de coronacrisis is rond. Ouders kunnen de vergoeding in juni of juli op hun rekening verwachten.
 • Kinderopvangtoeslag-1
  Nieuws  |  8 apr.

  Recht op compensatie voor kinderopvang

  Je hebt recht op compensatie als je tijdelijk geen gebruik kunt maken van kinderopvang door de maatregelen vanwege corona. We vertellen je er meer over.