icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Checklist voor het kiezen van kinderopvang

Als je na je verlof weer aan het werk gaat, wil je je kind met een gerust hart kunnen achterlaten bij de kinderopvang. Bij een keuze voor een kinderdagverblijf is een prettig sfeer belangrijk, maar let ook op de kwaliteit van de opvang: is het er veilig en schoon? Is er voldoende bekwaam personeel?

Kirsten van Loon

Kirsten van Loon , Expert Geld & Verzekering Bijgewerkt op:6 juni 2019

kinderopvang-2dreumes

Tip: kinderopvangtoeslag

Is de kinderopvang waar jij je kindje naar toe wilt brengen een officiële opvanglocatie? Alleen dan kom je aanmerking voor een kinderopvangtoeslag. Let op: dit moet je aanvragen binnen 3 maanden nadat je kindje voor het eerst naar de opvang gaat. Kijk in het landelijk register kinderopvang en controleer of het dagverblijf een officiële opvanglocatie is.

Lees ook:

Meer tips voor je baby? Volg ons op Facebook

Nieuw & interessant

 • kinderopvang-2dreumes
  6 jun.

  Checklist voor het kiezen van kinderopvang

  Als je na je verlof weer aan het werk gaat, wil je je kind met een gerust hart kunnen achterlaten bij de kinderopvang. Waar moet je op letten?
 • Kosten kinderopvang
  6 jun.

  Wat kost kinderopvang?

  Kijk niet alleen naar de kwaliteit van de kinderopvang, maar ook naar de prijs en het aanbod. Je kunt ook kiezen voor een gastouder of peuterspeelzaal.
 • Kinderopvang
  6 jun.

  Falende kinderdagverblijven

  Sommige kinderdagverblijven maken er een potje van. Maar dat moet je maar net weten. Daarom keken waar naar de inspectierapporten van kinderopvang.
 • jongentje rode blouse melk
  19 jul.

  Kinderdagverblijven: ervaringen van ouders

  Gaat jouw kind ook naar de kinderopvang? Misschien ben je benieuwd naar de ervaringen van andere ouders. We hielden een enquête onder ruim 1100 ouders.