icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Genomineerd voor Website van het Jaar |

Wij gaan ervoor. Jij ook? Stem meteen

website van het jaar 2017

Reacties van fabrikanten

Half december publiceerden wij onze resultaten van het onderzoek naar kinderstoelen. Hoe reageerden de fabrikanten op onze resultaten?
Lauri Ten Grotenhuis
Lauri Ten Grotenhuis

Expert Woning & Huishouden

Gepubliceerd op:  6 januari 2017

kinderstoel 4

Lief!

De Lief! kinderstoel is inprincipe niet meer verkrijgbaar in de winkel, op mogelijk een enkel showroommodel na. Van de stoelen die in omloop zijn heeft de fabrikant geen klachten ontvangen. Toch adviseren wij de stoel niet te gebruiken met heel jonge kinderen, of alleen te gebruiken met een kussentje waardoor de beenopeningen kleiner worden.

De Lief! kinderstoel is geproduceerd toen de EN 14988: 2006 nog gold. De norm is ondertussen herzien. En voor onze test was de nieuwere versie de basis. Het model dat Consumentenbond gekocht heeft is nog van de productie voor die normswijziging. Er is geen vervolgproductie geweest van het model, er is dus ook geen aanpassing geweest aan de nieuwe norm.

Yaris

De Yaris single heeft geen tuigje. De fabrikant geeft aan dat er een tuigje bij de stoel geleverd kan worden indien men een geldig aankoopbewijs overhandigt. Het tuigje is verkrijgbaar bij de webwinkel van babyenkidsonline.nl. Wij vinden dat de fabrikant het tuigje kostenloos beschikbaar dient te stellen. Je kunt daarvoor contact opnemen met H3 for kids BV. Het tuigje zijn we nog nader aan het onderzoeken.

Nuna

Met Nuna hebben we uitgebreid correspondeerd over de openingen waar vingers klem kunnen komen te zitten bij de Nuna Zaaz. In eerste instantie gaf Nuna aan dat de stoel al 10 jaar zonder problemen geproduceerd wordt. Maar in het laatste bericht gaven ze aan dat wij waarschijnlijk een versie hebben die inmiddels niet meer gemaakt wordt en dat de nieuwe versie wel aan de norm voldoet. Of dat zo is zoeken we nu uit.

Peg Perego

Peg Perego geeft over hun Prima Pappa Zero-3 aan dat het model sinds het in productie is genomen ongewijzigd is en dat de stoel hun testen altijd heeft doorstaan. Dat wijzigt niets aan onze conclusie dat bij beide exemplaren die wij ingekocht hebben er een mogelijkheid is dat een vingertje klem kan komen te zitten onder het tafelblad.

Ikea

Ikea geeft aan dat onze resultaten onderzocht worden maar dat ze tot op heden nog geen klachten over de Ikea Blames hebben ontvangen.

Bekijk de resultaten van alle geteste kinderstoelen.

Test kinderstoelen