icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief Kindervoeding

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Kindervoeding.


2018

Test | 28 augustus 2018

Appelstroop? Suikerstroop!

In de meeste appelstropen zit vooral suikerbiet en maar een beetje appel. Wij testten 16 rinse appelstropen en 3 varianten van 100% appel op ijzer- en suikergehalte en op smaak. Welke is de beste?

12 juli 2018

Groente als lokingrediënt

Groente is het nieuwe modewoord. Het zit in voedingsmiddelen waarvan je het niet verwacht: ijs, ontbijtgranen, tussendoortjes en pasta. Hoe gezond zijn dit soort producten?

12 juli 2018

Melatonine bij kinderen

Als je kind problemen heeft met slapen, is er altijd wel iemand die begint over melatonine. Je slikt het, en je wordt slaperig. Dus waarom zou je het niet gebruiken?

Nieuws | 15 mei 2018

Nederland schiet tekort in regelgeving kindermarketing

De Reclamecode voor Voedingsmiddelen (RVV) loopt ver achter op het kindermarketingbeleid van voedingsmiddelenfabrikanten en supermarkten. Dit blijkt uit grootschalig onderzoek van de Alliantie Stop kindermarketing ongezonde voeding.

Eerste indruk | 26 april 2018

Infantino Squeeze Station

Met de Infantino Squeeze Station vul je zelf knijpzakjes met gepureerd eten. Wij zijn vooral verrast hoe makkelijk en met weinig geknoei je de zakjes vult. 

19 april 2018

Test knijpfruit

Is knijpfruit net zo gezond als vers fruit. Wij testten 19 soorten. Bekijk de resultaten.

Test | 22 februari 2018

Blue Band Fruit & Groente Spread

Hoe gezond en lekker is Blue Band Fruit & Groente Spread? Wij keken wat erin zit en lieten het proeven door 39 kinderen.

6 februari 2018

Rapley-methode

Bij de Rapley-methode eet je kind zelf hele stukken groente of fruit. Waar moet je op letten als je jouw kind volgens deze methode eten geeft?

2017

Nieuws | 18 december 2017

Waarschuwing: Olvarit Broccoli en kip

Dit bordje Olvarit bevat Spaghetti Bolognese in plaats van kip met groenten. Kan dus gevaarlijk zijn voor kinderen met een allergie voor gluten en ei.

Nieuws | 11 december 2017

Kruidvat roept babymelk terug

Kruidvat stopt uit voorzorg met de verkoop van 2 soorten babyvoeding: zuigelingenvoeding Extra Care H.A. 1 en Kruidvat opvolgmelk Extra Care H.A. 2.

Eerste indruk | 9 september 2017

Gyrobowl

Een kommetje waar kinderen uit kunnen eten zonder ooit te knoeien. Feit of fabel?

Nieuws | 4 augustus 2017

Glutenvrije producten niet altijd gezonder

Speciale glutenvrije producten zijn lang niet altijd een gezond alternatief voor reguliere producten. Dat blijkt uit een steekproef van de Consumentenbond.

18 juli 2017

Energiedrank: wat zit erin en wat doet het?

Energiedrank is booming, zeker onder jongeren. Geeft het inderdaad vleugels of vooral problemen?

27 juni 2017

Gezond broodbeleg voor kinderen

Elk kant-en-klaar broodbeleg heeft plus- en minpunten. Variëren dus! En je kunt natuurlijk ook zelf broodbeleg maken, dan ben je eigen baas over wat erin gaat.

26 juni 2017

Vrolijk fruitwater

Als je denkt dat fruitwater water met een smaakje is, dan heb je het mis. We hebben 4 verschillende fruitwaters bekeken en ze bleken allemaal een eigen recept te hebben. 

29 mei 2017

IJzer

Genoeg ijzer is belangrijk voor een goede gezondheid en voor de ontwikkeling van de hersenen bij kinderen. In welke voeding zit ijzer en hoe zorg je ervoor dat je voldoende ijzer binnenkrijgt?

23 mei 2017

Vitamine D is belangrijk voor sterke botten en tanden. Daarom is het belangrijk om genoeg vitamine D binnen te krijgen. Sommige mensen lopen extra risico op een vitamine D-tekort. 

Nieuws | 16 mei 2017

Geen kinderreclame voor voeding buiten Schijf van Vijf

Kinderen moeten beter beschermd worden tegen kinderreclame voor voedingsmiddelen die buiten de Schijf van Vijf vallen. De 'Alliantie Stop kindermarketing ongezonde voeding', waar de Consumentenbond partner van is, ziet dit bevestigd in de uitkomsten van het laatste onderzoek van het Voedingscentrum.

3 mei 2017

Je kind is jarig! Wat trakteer je?

Je kind is jarig! Een mijlpaal die je vast wilt vieren. Als je dreumes of peuter naar een kinderdagverblijf of gastouder gaat, wil je misschien dat hij of zij iets kan trakteren.

Nieuws | 21 april 2017

Kinderproducten niet altijd de beste keus

Speciale kinderproducten zijn vaak de leukste, maar niet altijd de beste keus voor je kind.


Filter op artikelen

Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in