icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Kruidvat roept babymelk terug

Nieuws|Kruidvat stopt uit voorzorg met de verkoop van 2 soorten babyvoeding. Een van de grondstoffen die daarin is gebruikt, komt uit een fabriek waarin salmonellabesmettingen zijn geconstateerd. Het gaat om de zuigelingenvoeding Extra Care H.A. 1 en Kruidvat opvolgmelk Extra Care H.A. 2. Een besmetting met salmonella kan leiden tot diarree.

Linda de Gouw

Linda de Gouw , Expert Voeding & Gezondheid Gepubliceerd op:11 december 2017

extra-care-babyvoeding-waarschuwing

Kruidvat Extra Care

Kruidvat stopt uit voorzorg met de verkoop van de zuigelingenvoeding Kruidvat Extra Care H.A. 1 en Kruidvat opvolgmelk Extra Care H.A. 2. De producten zijn vanaf juni 2017 in de winkels verkocht. Kruidvat geeft aan dat in de overige varianten Kruidvat eigen merk babymelk de betreffende grondstof niet wordt gebruikt.

Wat te doen

Ben je in het bezit bent van babymelk met één van de onderstaande streepjescodes (zie onderzijde verpakking), gebruik deze dan niet:

 • Kruidvat Extra Care H.A. 1 (0-6 maanden) 8717333139667
 • Kruidvat Extra Care H.A. 2 (6- 12 maanden) 8717333139674

Breng de verpakking terug naar één van de Kruidvatwinkels. Bij inlevering van het artikel wordt het aankoopbedrag (€9,99) vergoed. Voor meer informatie kan telefonisch contact worden opgenomen met de gratis servicelijn, telefoonnummer 0318 – 798567.

Meldingen alleen in Frankrijk

Tot deze maatregel is besloten omdat op de productielocatie in Frankrijk - waar één van de grondstoffen wordt geproduceerd - een salmonellabesmetting is aangetroffen. Een besmetting met deze bacterie kan leiden tot diarree, waarbij uitdroging het grootste risico vormt. Er zijn afgelopen maand 25 kinderen ziek van geworden. De Franse regering deed gisteren een wereldwijde terugroepactie van babymelkpoeder die is gefabriceerd door dit Franse bedrijf.

NVWA

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) doet geen algemene waarschuwing uit voor Nederland. Zij lieten de NOS weten: 'Als er iets misgaat met een product in Frankrijk dat hier terechtkomt, wordt er gewaarschuwd door de autoriteiten. Voor zover wij weten zijn er geen signalen dat er hier iets aan de hand is.'

Wel doet de NVWA navraag bij de Franse autoriteiten of er niet meer producten en grondstoffen uit de zuivelfabriek Lactalis naar Nederland zijn gekomen.

Lees ook:

Vragen en antwoorden over flesvoeding vor baby's

Nieuw & interessant

 • Appelmoes in schaal
  Test  |  29 okt.

  Test appelmoes

  Appelmoes is lekker als zoet sausje of toetje. Maar zo krijg je ongemerkt wel heel wat suiker binnen. Wij beoordeelden 24 soorten appelmoes op suikergehalte en smaak.
 • Groepsfoto 37 producten
  Test  |  22 aug.

  Test multivitamines voor peuters

  Veel ouders geven hun peuter regelmatig multivitamines. Maar die blijken vaak niet goed afgestemd op de behoeftes van peuters.
 • Ontbijtgranen-kids_1200x800
  2 jul.

  Ontbijtgranen voor kinderen langs de Nutri-Score-meetlat

  Welke ontbijtgranen voor kinderen zijn geschikt voor je kind? Nutri-Score helpt je een gezonde keuze te maken.
 • Ontbijtgranen 1200x800
  Nieuws  |  2 jul.

  Nutriscore op ontbijtgranen maakt verschillen direct duidelijk

  Om de voedingswaarde van ontbijtgranen in kaart te brengen, berekende de Consumentenbond de Nutriscore van 70 producten. Van de 20 ontbijtgranen voor kinderen krijgt slechts 25% een A, de gezondste score. Bij de 50 ontbijtgranen voor volwassen is dat 44%.