icon-menulogo_footerpredssymbol-afradersymbol-bestekoopsymbol-besteuittest
Maak gratis kennisInloggen
Maak gratis kennisInloggen

De beste kinderwagen

Wij hebben meer dan 55 kinderwagens getest op prijs- kwaliteitsverhouding. De Beste uit de Test heeft een testoordeel van 8,2 gekregen. De Beste Koop kreeg een testoordeel van 7,5.

Bekijk de testresultaten

Else Meijer

Expert Woning & Huishouden


 • BesteDetail-Kinderwagens-Kinderwagens-Kleur

  Wij hebben 37 combiwagens getest op gebruiksgemak, rijgedrag en stevigheid. De combiwagen die als Beste uit de Test komt, scoort een 8,2 en is te koop voor minder dan €900. De Beste Koop is zo'n €200 goedkoper dan de Beste uit de Test.

  Beste uit de test

  Testoordeel8,2Richtprijs € 800,-


  Beste koop

  Testoordeel7,5Richtprijs € 620,-


 • BesteDetail-Kinderwagens-Buggys-kleur

  Wij hebben 17 buggy’s getest op gebruiksgemak, rijgedrag en stevigheid. De buggy die de hoogste score heeft gekregen scoort een 8,2 en is te koop voor minder dan €200. Dit is wel een ouder model dat we op een iets andere manier testten dan de 6 modellen die we in juni 2016 getest hebben.

  Testoordeel8,2Richtprijs € 150,-


  Testoordeel8,1Richtprijs € 100,-


  Testoordeel7,9Richtprijs € 225,-


  Testoordeel7,9Richtprijs € 110,-


  Testoordeel7,9Richtprijs € 450,-


De beste kinderwagens

Top 3 aandachtspunten uit de kinderwagentest

 • Prijs: de beste kinderwagens zijn niet altijd de duurste!
 • Gebruiksgemak: het in- en uitklappen gaat maar bij ongeveer 1 op de 5 kinderwagens heel gemakkelijk. Het besturen/rijden gaat beter: de meeste kinderwagens scoren daar een 7 of hoger.
 • Boodschappenmand: bij bijna 1 op de 3 kinderwagen laat de boodschappenmand te wensen over. Ze zijn te klein en/of slecht toegankelijk.

Kies de beste kinderwagen en bespaar veel geld en gedoe! Bekijk de testresultaten.

De best geteste kinderwagens

De kinderwagens zijn onder andere getest op: gebruiksgemak, bestuurbaarheid, ergonomie (comfort, ruimte en ondersteuning voor het kind) en schoonmaakgemak. Wat blijkt? De prijs-kwaliteitverhouding van sommige kinderwagens laat te wensen over. Bekijk dus eerst de onafhankelijke kinderwagentest voordat je een kinderwagen koopt.

Hoe wij testen

Ons testpanel bestuurde de kinderwagens over verharde en onverharde grond en onderzocht de wendbaarheid door obstakels te ontwijken. Het gebruiksgemak onderzochten wij door:

 • de kinderwagens in- en uit te klappen.
 • het zitje, de reiswieg en een autostoeltje vast- en los te maken.
 • het gemak van het instellen van de rugleuning, voeten-/benensteun en duwstang te testen.
 • de kinderwagens de trap op en af te 'rijden' en te tillen.

Onafhankelijk onderzoek

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je op ons advies volledig vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen betalen wij van de contributie van onze leden. Wil je dat wij onafhankelijk onderzoek kunnen blijven doen? Sluit je aan bij de Consumentenbond. Je bespaart daarbij tot honderden euro's per jaar en profiteert van vele voordelen!

Bekijk de testresultaten