icon-menulogo_footerpredssymbol-afradersymbol-bestekoopsymbol-besteuittest

De beste kinderwagen

Wij hebben meer dan 55 kinderwagens en buggy's getest op prijs-kwaliteitverhouding. Kinderwagens zijn meestal combiwagens. Een combiwagen heeft een reiswieg die je gebruikt voor een kleine baby. Later zet je er een zitje op. Je kunt er met adapters ook een autostoeltje op zetten.

Voor wat oudere kinderen gebruik je een buggy. Een buggy is doorgaans smaller en lichter dan een combiwagen. Je kunt er bij sommige buggy's ook een reiswieg of autostoeltje op bevestigen. Maar onze resultaten laten zien dat dit meestal niet de beste optie is.

Bekijk de testresultaten

Else Meijer

Expert Woning & Huishouden


 • BesteDetail-Kinderwagens-Kinderwagens-Kleur

  Wij hebben 35 goed verkrijgbare combiwagens getest op gebruiksgemak, rijgedrag en stevigheid. De combiwagen die als Beste uit de Test komt, scoort een 7,9 maar kost wel meer dan €1000. De Beste Koop is meer dan €400 goedkoper dan de Beste uit de Test. Eén combiwagen raden we af vanwege een veiligheidsissue.

  Beste uit de test

  Testoordeel7,9Richtprijs€ 1.075,-


  Beste koop

  Testoordeel7,5Richtprijs€ 620,-


 • BesteDetail-Kinderwagens-Buggys-kleur

  Wij testten zo'n 20 buggy’s op gebruiksgemak, rijgedrag en stevigheid. De buggy die de hoogste score kreeg scoort een 8,2 en is te koop voor minder dan €200. Dit is wel een ouder model. In 2016 testten we 12 nieuwere buggy's. Ze zijn deels op een andere manier getest dan de modellen die we vóór 2016 testten. We zijn op wat andere zaken gaan letten en hebben sommige aspecten strenger beoordeeld. De predikaten worden daarom alleen uitgedeeld aan modellen die in 2016 getest zijn. Enkele buggy's krijgen een onvoldoende, en 1 raden we zelfs af.

  Lees meer over hoe wij testen

  Beste uit de test

  Testoordeel7,9Richtprijs€ 225,-


  Beste koop

  Testoordeel7,4Richtprijs€ 100,-


Vergelijk kinderwagens

De beste kinderwagens

Top 3 aandachtspunten uit de kinderwagentest

 • Prijs: de beste kinderwagens zijn niet altijd de duurste!
 • Gebruiksgemak: het in- en uitklappen gaat maar bij ongeveer 1 op de 5 kinderwagens heel gemakkelijk. Het besturen/rijden gaat beter: de meeste kinderwagens scoren daar een 7 of hoger.
 • Boodschappenmand: bij bijna 1 op de 3 kinderwagen laat de boodschappenmand te wensen over. Ze zijn te klein en/of slecht toegankelijk.

Kies de beste kinderwagen en bespaar veel geld en gedoe! Bekijk de testresultaten.

De best geteste kinderwagens en buggy's

De kinderwagens en buggy's zijn onder andere getest op: gebruiksgemak, bestuurbaarheid, ergonomie (comfort, ruimte en ondersteuning voor het kind) en schoonmaakgemak. Wat blijkt? De prijs-kwaliteitverhouding van sommige kinderwagens laat te wensen over. Bekijk dus eerst de onafhankelijke kinderwagentest voordat je een kinderwagen koopt.

Hoe wij testen

Ons testpanel bestuurde de kinderwagens over verharde en onverharde grond en onderzocht de wendbaarheid door obstakels te ontwijken. Het gebruiksgemak onderzochten wij door:

 • de kinderwagens in- en uit te klappen.
 • het zitje, de reiswieg en een autostoeltje vast- en los te maken.
 • het gemak van het instellen van de rugleuning, voeten-/benensteun en duwstang te testen.
 • de kinderwagens de trap op en af te 'rijden' en te tillen.

We bekeken ook het comfort en de ergonomie van de kinderwagens en buggy's voor verschillende leeftijdsgroepen. Natuurlijk is ook de veiligheid van de wagens gecontroleerd en deden we een duurtest.

Onafhankelijk onderzoek

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je op ons advies volledig vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen betalen wij van de contributie van onze leden. Wil je dat wij onafhankelijk onderzoek kunnen blijven doen? Sluit je aan bij de Consumentenbond. Je bespaart daarbij tot honderden euro's per jaar en profiteert van vele voordelen!

Bekijk de testresultaten