! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Babydam

Eerste indruk|Kan je met de Babydam water, tijd en energie besparen?

Noëlle van der Weel

Noëlle van der Weel , Expert Woning & Huishouden Gepubliceerd op:7 februari 2014


Merk Babydam

Richtprijs € 39,95


Babydam

Babydam: review

We vinden de Babydam een aardig idee. Je kunt water, tijd en energie besparen, want je hoeft maar een kleiner bad te vullen. Per badbeurt kun je €0,10 besparen. Na 450 keer gebruiken heb je hem terug verdiend. Dat betekent bij 3 keer in de week badderen een kleine 3 jaar.

Hoe het werkt
Vouw de Babydam dubbel en vouw het in het bad uit met de zuignappen naar beneden. Zorg ervoor dat de flexibele rand aansluit op het bad. Druk de zuignappen goed aan en wrijf de rubberen rand nog eens goed aan het bad. Vul dan pas het bad met water. Overschrijd het maximumstreepje niet, want dan kan de druk van het water te hoog zijn en laat de Babydam los.

Praktijk
Het verkleinen van het bad met de Babydam ging soepel. Ook bleef het badwater tijdens het vullen binnen de dam. Maar het systeem van twee zuignappen is niet zo sterk. We lieten 2 kinderen badderen in de verkleinde bad. Eén van de kinderen duwde tegen de Babydam aan, waardoor de dam los kwam.

Wat is de Babydam?

De Babydam is een badverkleiner van kunststof en rubber. Deze bevestig je in het bad door twee zuignappen aan de onderkant.